Näyttely esittelee visioita Tanssin talosta

UUTISET JA TIEDOTTEET
24.5.2016


Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen opiskelijatyönäyttely 2.-17.6.2016, ma-pe klo 10-17 Turbiinisali, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki.

Millaiselta Tanssin talo voisi näyttää? Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen rakennussuunnittelustudion aiheena oli syksyllä 2015 suunnitella Kaapelitehtaan yhteyteen vuorovaikutteinen Tanssin talo. Kurssilaisten visioita esitellään Kaapelitehtaalla avautuvassa Tanssin talo Helsinkiin -näyttelyssä.

Kurssin aikana opiskelijat tutustuivat niin Kaapelitehtaan tiloihin kuin tanssiin taidemuotonakin. Tanssin talo tulee olemaan avoin ja helposti lähestyttävä kokoontumispaikka yleisölle ja samalla korkealaatuisten esitysten näyttämö. Millaisia ideoita opiskelijoilla Tanssin taloa ja sen erityistarpeita varten?

Aalto-yliopiston suunnittelukurssi suunniteltiin yhteistyössä Tanssin talo ry:n ja Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston kanssa. Opiskelijoiden suunnitteleman rakennuksen tuli herättää kiinnostusta ja heijastaa sen identiteettiä vierailijoille. Kurssilla painotettiin rakennuksen innovatiivisuutta ja arkkitehtonista laatua sekä rakennuksen sopimista ympäristöönsä.

Näyttelyssä on esillä yhdeksän erilaista ratkaisua Tanssin talolle.

Tanssi talo etenee

Tanssin talon hankesuunnittelu on käynnistynyt. Hankesuunnitteluvaiheen rakennuttajakonsulttina toimii Haahtela Oy ja suunnittelijoina Talli Oy/Pia Ilonen, joka on Kaapelitehtaan puitesopimusarkkitehti sekä JKMM Arkkitehdit Oy, joka teki Tanssin talon tarveselvityksen. Hankesuunnitelmien on määrä valmistua tämän vuoden aikana, ja kaavamuutos on tarkoitus laittaa nähtäville tämän vuoden lopulla.

Tanssin talon suunniteltu valmistumisvuosi on 2020.

Lähde: Tanssin talo ry. tiedote.