Nuorisoseurat palkitsi tanssintutkijan ja tanssituottajan

UUTISET JA TIEDOTTEET
25.1.2017

Suomen Nuorisoseurat myönsi kultaiset ansiomerkit FT, tanssintutkimuksen dosentti Petri Hopulle ja Europeade 2017 -tapahtuman koordinaattorille Hilu Toivonen-Alastalolle.

Kultainen ansiomerkki on tunnustus Suomen Nuorisoseuroissa tehdystä merkittävästä kulttuurisesta nuorisotyöstä.

Petri Hoppu tunnetaan innostavana kouluttajana ja innovatiivisena tekijänä ja keskustelijana. Kansantanssin johtavana tutkijana Suomessa hän toimii aktiivisesti kansainvälisessä tanssin tutkijoiden verkostossa, ja oli 2000-luvulla myös Valtion tanssitaidetoimikunnan jäsen. Hoppu on ollut perustamassa kansantanssin tanssijakoulutusta Tampereen konservatorioon ja julkaissut useita artikkeleita sekä tieteellisissä että tanssialan julkaisuissa. Pispalan Sottiisin ohjelmatoimikunnan jäsen hän on ollut jo 90 luvulta alkaen. Tällä hetkellä Petri Hoppu toimii yliopettajana OAMK:n tanssinopettajakoulutuksessa.

Europeade 2017 -tapahtuman koordinaattori ja Karjalaisen Nuorisoliiton toiminnanjohtaja Hilu Toivonen-Alastalo on toiminut Nuorisoseuroissa koko ikänsä luottamustehtävissä sekä alueellisesti että valtakunnallisesti. Hän on ollut Pispalan Sottiisin ohjelmatoimikunnan jäsen ja puheenjohtaja sekä kulttuurituottaja vuosina 2006-2011. Hän on toiminut myös Tanssiryhmä Tsuumin tuottajana, ja on Tsuumin perustajajäsen. Aikoinaan Hilu Toivonen-Alastalo kehitti Kaupunkitanssit, joita hän veti 14 vuoden ajan.

Lähde: Nuorisoseurat.fi