Nykytanssi virtaa Tampereelle toukokuussa

UUTISET JA TIEDOTTEET
9.5.2016


Tanssivirtaa-festivaali järjestetään 17.-22.5.2016.
Festivaalin ohjelma löytyy täältä.

Toukokuussa Tampereella järjestettävällä Tanssivirtaa-festivaalilla esitetään viisi kotimaista nykytanssiteosta. Lisäksi ’Loikka on Tour’ tuo festivaaleille kotimaisia tanssielokuvia ja festivaalien paneelikeskustelutilaisuudessa paneudutaan taiteeseen poliittisena ilmiönä.

Yleisöllä on mahdollisuus päästä myös itse tanssimaan niin festivaalin Taidebileissä kuin festivaalin avajaistilaisuudessakin. Avajaisesityksenä nähdään Alpo Aaltokoski Companyn Aina joku vie. Avajaisilta starttaa seuratanssin opetuksella, jonka saloihin yleisön vie esityksen tanssijat. Mukana opastamassa ja esiintymässä ovat myös kilpatanssin Suomen mestarit Katja Koukkula ja Jussi Väänänen.

Hällä-näyttämölle nähtäviä nykytanssiesityksiä ovat Jaakko Niemisen koreografia DropPing vol2., teoksessa kysytään voiko taidetta arvottaa asteikoilla hyvä ja huono? Valkoinen valas -teoksessa koreografit Jouni Järvenpää ja Maija Reetta Raumanni tanssivat  totuuden perässä Moby Dickin innoittamana. Mia Malviniemen sooloteoksen Hiljaisuus keskiössä ovat hiljentymistä vaativat tunteet ja mielentilat. Janina Rajakankaan koreografia Dinosaurus-teoksessa etsitään autenttista rakkautta. Hällä-näyttämöllä esityksiä edeltää lyhytelokuvanäytös ja esitysten jälkeen luvassa on Jälkilöyly-keskustelu esiintyjien kanssa.

Tanssivirtaa-festivaali tarjoaa myös nykytanssin ensikertalaisille opastuksen ja esityksen veloituksetta. Erikoiskutsuvieraaksi voi ilmoittautua jokainen kiinnostunut 9.5. mennessä, erikoiskutsuvieraspaikkoja on rajoitetusti.