Nykytanssia Pietariin Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi

UUTISET JA TIEDOTTEET
8.9.2017

Suomi-Venäjä-Seura toteuttaa kaksi erilaista nykytanssihanketta Pietarissa syyskuussa yhdessä Suomen Pietarin instituutin ja Tanssin tiedotuskeskuksen kanssa.

Liikkeelle lähdetään nuorten tanssi- ja katutaideprojektilla, jolla viedään Venäjälle väkivallattomuuden sanomaa.

Arja Tiili Dance Companyn Break the fight -työpajat järjestetään Pietarin Balansirovka-katutaidefestivaalin yhteydessä Upsala-sirkuksen tiloissa 9. syyskuuta. Niissä käsitellään koulukiusaamista ja erilaisuuden hyväksymistä liikkeen, musiikin, graffitin ja yhdessä tekemisen keinoin. Työpajojen ohjaajina ovat Suomen hiphopin ja graffititaiteen ammattilaiset.

© Marko Mäkinen

Toinen tanssihanke, Alpo Aaltokoski Companyn Aina joku vie -tanssi-ilta, on osa XVIII Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin ohjelmaa. Kulttuurifoorumin osallistujat sekä Pietarin tanssikoululaiset pääsevät kokemaan ainutkertaisen yhteentörmäyksen, kun ikivihreä suomalainen iskelmäperinne ja nykytanssi kohtaavat 22. syyskuuta. Esitystilaan rakentuu tanssiravintolahenkinen miljöö, missä ilta alkaa alkeistason seuratanssiopetuksella ja huipentuu sekahakuun. Aina joku vie -esityksen jälkeisten lavatanssien vapaan osion musiikista vastaa Siperian huskyt -orkesteri.

Vierailut toteutuvat osana Tanssin tiedotuskeskuksen Venäjä-ohjelmaa.

Hankkeet kuuluvat myös Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan.