Nykytanssifestivaali juhlii 30-vuotishistoriaansa

UUTISET JA TIEDOTTEET
25.10.2016

Liikkeellä marraskuussa käynnistyy perjantaina. Tänä vuonna festivaalitaiteilijoita saapuu mm. Kanadasta, Yhdysvalloista, Italiasta, Sveitsistä ja Suomesta.

Liikkeellä marraskuussa -festivaali juhlii 30-vuotissyntymäpäiviään tänä syksynä. Festivaali käynnistyy perjantaina Kiasmassa.

Viimeisten kolmen vuosikymmenen aikana nykytanssi on muuttunut ja Suomi kansainvälistynyt. Myös Liikkeellä marraskuussa -festivaali on luonut nahkansa moneen kertaan. Perustehtävä on kuitenkin säilynyt: tuoda suomalaisyleisön nähtäväksi kansainvälisillä näyttämöillä huomiota ja keskustelua herättäneitä taiteellisia ehdotuksia ja esityksiä, ja siten tukea ja rikastaa Suomen taidekenttää.

Tänä vuonna festivaalitaiteilijoita saapuu mm. Kanadasta, Yhdysvalloista, Italiasta, Sveitsistä ja Suomesta. Festivaalin avaa libanonilais-iranilainen nykytanssiteos, jota odotetaan jo suurella mielenkiinnolla.

Kansainvälinen taidekenttä ei lähtökohtaisesti ole tuonti- ja vientiteollisuutta,…

”… jossa tuotetaan kaikille käypiä elämyksiä, vaan yksilöiden yritys ymmärtää maailmaa kehoina, tekoina ja omalakisina taiteellisina näkyinä”, festivaalin kuraattori Mikael Aaltonen toteaa. ”Festivaaliteosten kautta on mahdollista saada rikas ja monisärmäinen näky aikamme kansainväliseen näyttämötaiteeseen, ja sen kautta esiin piirtyviin esteettisiin, eettisiin ja poliittisiin kysymyksiin.”

Liikkeellä marraskuussa 28.10.–5.11.2016 Kiasma-teatterissa, Stoassa, Mediakeskus Lumeessa, Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa sekä Tallinnan Kanuti Gildi Saalissa.

Omar Rajeh & MaHa: Zaafaran

Omar Rajeh & MaHa: Zaafaran