Nykytanssiin keskittyvän Yksin sateessa -festivaalin ohjelmisto ruotii ihmiselämän draaman kaaria

UUTISET JA TIEDOTTEET
28.10.2019

Joensuussa 28.-30.11.2019 järjestettävän Yksin sateessa -nykytanssifestivaalin ohjelmistossa nähdään kotimaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden teoksia, jotka tarjoavat peilauspintoja ihmiselämässä ilmeneviin iättömiin teemoihin muun muassa rakkauteen, kuolemaan, yksin ja yhdessä elettyyn todellisuuteen. Festivaalin ohjelmistossa on ensimmäistä kertaa myös lapsille suunnattu teos. Festivaalin tuottaa Itä-Suomen tanssin aluekeskus.

DADODANS: Mappamondo / Kuva: Ben van Duin

Festivaalin avaa torstaina  28.11. Valtteri Raekallion uutuusteos Muistikuvia- Recollections, jossa lapsuus, kuviteltu yhteinen historia, toteutumattomat tulevaisuudet ja oman kuolevaisuuden kohtaaminen muodostavat kehyksen kolmen taiteilijan vuoropuhelulle. Näyttämöllä nähdään Raekallion lisäksi tanssija Annamari Keskinen ja viulisti Meriheini Luoto. Muistikuvia nähdään Joensuun uudessa esittävien taiteiden tilassa Näyttämöllä

Hallowed Be Thy Name on ranskalaislähtöisen balettitanssijan Thibault Monnierin koreografia, joka kertoo tarinan raastavasta rakkaudesta ja tämän ajan yhteiskunnan sosiaalisesta eriytyneisyydestä. Teos on Monnierin ja balettitanssija Minna Tervamäen duetto.

Alankomaalainen ryhmä DADODANS koreografinsa Gaia Gonellin johdolla tuo Näyttämö:n lavalle lapsille suunnatun aisteja ja mielikuvitusta ruokkivan matkan halki maan. Mappamondo – teos on suunnattu lapsiyleisölle ja nähdään festivaalin päiväohjelmistossa lauantaina 30.11.

Lauantai-iltana Joensuun Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä nähdään Suomen ensi-illassa pohjoiskarjalaisten Mari Kortelaisen ja Kalle Pulkkisen nykytanssia ja klovneriaa yhdistävä tanssiteos Muteco, joka käsittelee sanoittamisen vaikeutta ja mykkyyden kokemusta. Lisäksi ohjelmistossa nähdään Outokummun tanssin koulutus Riverian teos Stand By Me.
Yksin sateessa -festivaaliklubi järjestetään Joensuun kaupunginteatterin Teatteriklubilla lauantaina 30.11.

Samaan aikaan järjestetään Encounters in Art -seminaari. Tämän vuoden teemana on kehollisuus monikielisissä ja kulttuurisissa konteksteissa. Perjantain yhtenä kutsupuhujana on ArtsEqual-hankeeen Arts@School-tutkimusryhmän, johtaja tanssipedagogiikan professori Eeva Anttila. Seminaari on avoin kaikille ja mukaan voi ilmoittautua tapahtuman sivujen kautta.

Lähde: Yksin sateessa-festivaali tiedote 23.10.2019