OKM tukee lasten ja nuorten taideharrastamista liki miljoonalla

UUTISET JA TIEDOTTEET
13.10.2017

Valtionavustus liittyy hallituksen kärkihankkeeseen, jolla parannetaan taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta lapsille ja nuorille. Tavoitteena on vahvistaa koulun toimintakulttuuria, joka tukee lasten harrastamista ja jossa koulun tilat ovat monipuolisessa koululaisten harrastuskäytössä.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt 991 200 euroa taiteen perusopetuksen saatavuuden parantamiseen. Lasten ja nuorten arkeen tuodaan hankkeiden kautta mm. musiikkia, kuvataidetta, käsityötä ja muotoilua, arkkitehtuuria, tanssia, teatteria sekä sirkus- ja sanataidetta alan ammattilaisten ohjauksessa. Avustusta sai 56 hanketta, joissa järjestetään taiteen harrastustunteja varhaiskasvatus- ja peruskouluikäisille.

Tanssitaiteen perusopetukseen ja tanssiin tutustumiseen liittyviä projekteja oli avustusta saaneiden joukossa seitsemän, monet niistä osana isompia, eri taiteenaloja yhdistäviä kokonaisuuksia. Avustusta saaneista tanssitoimijoista valtaosa oli tanssiopistoja, ja yhteensä tanssi sai yli 60 000 euroa.

”Tuomalla taide- ja kulttuuritunteja koulupäivien ja päiväkotipäivien yhteyteen yhä useampi lapsi ja nuori pääsee osallistumaan laadukkaaseen, monimuotoiseen taideharrastamiseen”, sanoo opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

”On erinomaista, että yli puolet rahoitettavista hankkeista on eri taiteenaloja yhdistäviä hankkeita. Tämä tarjoaa hienoja mahdollisuuksia yhdessä tekemiseen, uuden kokeilemiseen ja innostumiseen”, ministeri jatkaa.

Hankkeeseen on varattu kolmen vuoden aikana yhteensä lähes kahdeksan miljoonaa euroa. Ministeriö on aiemmin tänä vuonna myöntänyt lastenkulttuurin 42 hankkeelle yhteensä 1,6 miljoonaa euroa harrastetuntien järjestämiseen.

Katso myönnetyt avustukset (pdf)