OuDance-festivaali tuo Ouluun kansainvälisiä tanssivieraita

UUTISET JA TIEDOTTEET
16.8.2022

Tämän syksyn OuDance-festivaalilla nähdään kolme kansainvälistä vierailua, jotka ovat siirtyneet vuoden 2020 festivaalin ohjelmistosta. Koronan johdosta myös teokset Ali & Alpo sekä Lame Tamer nähdään vasta tämän vuoden festivaalilla.

Beatrix Simkón ja Jenna Jalosen duetto Long time no see! © Daniel Dömölky

Vuosittainen OuDance-festivaali tarjoilee oululaisille kansainvälisiä ja kotimaisia huippuvierailuja.

Vuoden 2022 festivaalin avaa unkarilaisen Beatrix Simkón ja suomalaisen Jenna Jalosen duetto Long time no see! Teos kertoo blondista ja brunetista, pohjoismaisesta ja keskieurooppalaisesta, Y-sukupolven naisesta. Toisen esi-isät asuivat Turkin imperiumin alla, toisen ruotsalaisten alla. Toinen juo pálinkaa ja toinen Koskenkorvaa. Melkein sisaria. Ei aivan.

Beatrix Simkò nähdään myös toisessa duetossa unkarilaisen Zoltán Grecsón kanssa. #Orpheus#Eurydice -teos tuo Orpheuksen ja Eurydicen rakkaustarinan ja myytin nykyaikaan. Eurydice karkoitetaan nykyajan helvettiin, johon Orpheus seuraa perässä.

Riikka Puumalaisen ja Anne-Mari Kivimäen MARTAT kertoo matkasta, jolta ei ole paluuta.

Kaksi tanssijan ja muusikon duettoa, Ari Nummisen ja Tuomas Luukkosen Kohti Orlandoa sekä Alpo Aaltokoski Companyn Ali & Alpo, nähdään perjantain yhteisillan eri puoliajoilla.

Italialaisen Silvia Gribaudin Graces on projekti, joka on inspiroinut Antonio Canovan The Three Graces -veistoksesta. Teos perustuu mytologiaan Zeuksen kolmesta tyttärestä Euphrosynestä, Aglaeasta ja Thaliasta, jotka säteilivät loistoa, iloa ja vaurautta.

Festivaalin päättää kotimainen Sari Palmgrenin tanssia ja musiikkia yhdistävä Lame Tamer, joka käsittelee ihmisen kompleksista suhdetta toisiin eläimiin ja muihin ihmisiin. Teatteritilaan sijoittuva, neljältä suunnalta katsottava ja koettava teos on esitys villeydestä ja kesyttämisestä.

Yleisötyön työpaja- ja esityskokonaisuutena festivaaleilla nähdään koreografi Anna Koskelan Lihadisko. Tämän yhteisöllisen projektin tanssijat ovat ilmoittautuneet mukaan teokseen keväällä 2022 kaikille avoinna olleen haun kautta. Teos esitetään julkisissa tiloissa, joihin kaikilla on vapaa pääsy.

Teosten lisäksi festivaalilla järjestetään koulutusta ja työpajoja.

OuDance-festivaali järjestetään 14.-18.9.2022 Oulussa.