OuDance-festivaali tuo syyskuussa tarjolle komeaa kotimaista tanssitaidetta

UUTISET JA TIEDOTTEET
JoJo - Oulun Tanssin Keskus - tiedote, 18.8.2021

OuDance-festivaali järjestetään Oulussa 15.-19.9.2021.
Sen kotimaisuusaste on 100 %.

OuDance2021 Susanna Leinonen Company

Susanna Leinonen Company: TOXIC © Roosa Oksaharju

Festivaalia järjestävän JoJon – Oulun Tanssin Keskuksen ohjelmistotyöryhmä päätti jo keväällä koronatilanne huomioiden ja ennakoiden, että festivaali toteutetaan vuonna 2021 kokonaan kotimaisten taiteilijoiden voimin.

Festivaalilla nähdään seuraavat teokset:

  • Carl Knif Companyn Kaksivärinen fuuga
  • Wilma Seppälän ja Onni Toivosen Amalgam
  • Race Horse Companyn Chevalier
  • Susanna Leinonen Companyn TOXIC
  • Willman Dance Companyn Keisarinnan uudet vaatteet
  • Tanssielokuvaohjelmistossa nähdään Sivuun Ensemblen tuottama, koreografi Ninni Perkon Kylmäketju.

Lipunmyynti festivaalin esityksiin aukeaa keskiviikkona 18.8. Lippuja tulee myyntiin koronarajoitukset huomioiva määrä eli rajoitetusti.

Festivaalin ohjelmistoon oli avoin haku ja hakemuksia tuli yhteensä 41, joistsa kolme oli kansainvälisiltä työryhmiltä. Kansainvälisten hakemusten määrä oli poikkeuksellisen alhainen, mikä voidaan ajatella johtuvan vielä koronaepidemian vaikutuksesta matkustamiseen.

OuDance-festivaalilla järjestetään esitysten lisäksi kursseja ja työpajoja niin alan ammattilaisille kuin kaikille asiasta kiinnostuneille:

Kansainvälisesti tunnetun koreografi Susanna Leinosen repertuaari- ja tekniikkaworkshop on suunnattu ensisijaisesti tanssin ammattilaisille ja ammattiopiskelijoille.

Tanssitaiteen tohtori Kirsi Törmi kouluttaa festivaalilla kaksi eri kokonaisuutta: alan ammattilaisille on tarjolla Tanssitaide ja hyvinvointi -koulutus työssäjaksamisen ja työstä palautumisen tukemiseksi ja kaikille asiasta kiinnostuneille on puolestaan tarjolla TRE (Tension, Stress & Trauma Releasing Exercices) -aloituskurssi.

Lisätietoja festivaalin nettisivuilla.