OuDance-festivaalilla ollaan inhimillisyyden ja hyvän elämän jäljillä

UUTISET JA TIEDOTTEET
9.8.2017

OuDance-festivaali levittäytyy Ouluun jo 24. kerran 13.–17.9.2017. Kinetic Orchestra ja Gruppen Fyra tuovat Ouluun viimeisimmät näyttämöteoksensa. Näyttämöiden ohella tanssia nähdään kaupungilla, ravintolassa ja elokuvateatterissa.

Festivaalin avajaispäivänä nähtävässä Kinetic Orchestran teoksessa Animals joudumme kohtaamaan sisäisen eläimellisyytemme – entä jos liikkuisimme ensin ja ajattelisimme vasta sitten?

Kinetic Orchestra: Animals. @ Aino Huovio.

Ranskalainen Laboration Art Company tuo Valvesalin näyttämölle teoksensa Yama. Yama on sanskritia  ja tarkoittaa itsekontrollia, pidättäytyväisyyttä ja moraalista velvollisuutta – yhtä joogien viidestä onnellisuuden puun juurista. Kohti onnellista elämää luotsaavat myös Tsuumin Elämän (t)ehostajat – klubi-illassa on luvassa hervoton parodia elämäntapavalmentajista.

Gruppen Fyra esittää Oulussa teoksensa Pitkät piuhat. Kyseessä on näyttämöllinen solidaarisuuden osoitus kaikille tekniikan vastuuhenkilöille. Suomalainen nykysirkusryhmä Race Horse Company pystyttää puolestaan Oulun kaupunginteatterin näyttämölle ihmiskatapultin ja nauraa kuolemalle teoksellaan Super Sunday.

Eikä ohjelmistossa ole lapsiakaan unohdettu. Tanssiteatteri Rimpparemmin Mä ja Niko sekä Hanna Brotheruksen Neiti Ida tarjoavat leikkiä, yllätyksiä ja osallistumista perheen pienimmille.

OuDance-festivaali jalkautuu myös kauppakeskus Valkean kesäkadulle, jossa on muun muassa mahdollisuus opetella Koko Suomi tanssiii -tansseja. Luvassa myös Oudown-klubi sekä Mr. Gaga -dokumenttielokuvan esitys.