Paikallisliike – uutta itäsuomalaista tanssitaidetta

UUTISET JA TIEDOTTEET
26.5.2017

Tomi Paasonen on valinnut reilusti yli kymmenen esitystä viikon kestävään Paikallisliike-nykytanssifestivaaliin Kuopioon 14.-20.6. Mukana on sekä nuoria koreografeja että konkareita.

Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen kevätkausi huipentuu vuosittain järjestettävään Paikallisliike-festivaaliin, joka järjestetään samaan aikaan kuin Kuopio tanssii ja soi. Festivaalin runsas ohjelmisto esittelee itäsuomalaisia tanssitaiteilijoita ja heidän uusimpia teoksiaan.

Sannamaria Kuula: La La Laa. @ Pekka Mäkinen

Esityksiä on Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen (ITAK) oman näyttämän Sotkun lisäksi myös eri puolilla keskustaa, Kuopion korttelimuseossa ja Kuninkaankadun autotallissa. Alla muutamia poimintoja, katso koko festivaaliohjelma täällä.

Amsterdamiin asettuneen suomalaislähtöisen koreografin Cecilia Moision teoksessa on kolme vahvaa Itä-Suomessa toimivaa esiintyjää: Sannamaria Kuula, Antti Lahti ja Lasse Forsgren. Error Humanum -teoksessa liikutaan sarkastisesti vauhdin hurmassa yhä uudestaan epäonnistumisesta toiseen: turhautuneesti, epätoivoisesti, huvittavasti. 14.6. klo 19.00.

Ohjelmistossa on myös Johanna Keinäsen ja Kim Saarisen palkittu tanssielokuva Body Language Zone (16.6. klo 12.00), Riikka Tolosen taiteellinen opinnäytetyö Kohtauksia (16.6. klo 19.00) ja nuorten koreografien ilta (20.6. klo 19.00).

Kuopion korttelimuseon sisäpihalla tanssitaiteilija Jukka Ristolaisen ja nukketeatteritaiteilija Aapo Repon duetossa Puurranko korpiolohuone herätetään henkiin tanssin ja esineteatterin keinoin. 17.6. klo 14.00.

La La Laa on Sannamaria Kuulan tanssia ja säveltapailua sisältävä tarina linnusta, kanalintusesta nimeltä Sing Along. Mikä on minun oma ääneni? 18.6. klo 19.00.

Anna Venäläisen Deus que me deu (Minkä Jumala minulle antoi) esitetään tuplaillassa Johanna Rossin – Annabella Kablan kahden hengen perheen yhteisen performanssin kanssa. 19.6. klo 19.00.

Paikallisliikkeen on kuratoinut Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen taiteellinen johtaja Tomi Paasonen.