Pelataanko tanssia?

UUTISET JA TIEDOTTEET
18.4.2016

Monenlaisten peliharrastusten joukosta löytyy myös tanssipelejä niin tietokoneilla kuin perinteisesti laudallakin pelattavia.  Lautapeleissä yhdistyy tekeminen ja tieto, pelikonsoleilla pelattaessa taituroidaan askelkuvioilla.

Lautapelien parissa tuorein tulokas on Dance Arena 200. Siinä yritetään vihjein, vaikkapa itse tanssimalla, saada pari arvaamaan oikea tanssilaji. Tunnistettavana on kaksisataa tanssia ympäri maailmaa. Trivial Tanhuit -peli puolestaan on oppiväline kansantanssin askeliin, asentoihin, pukuihin ja musiikkeihin, nimensä mukaisesti peli muistuttaa Trivial Pursuit -tietokilpailupeliä.

Maailman menestystä tanssipeleistä voi hakea pelikonsoleilla ja tietokoneella pelattavissa peleissä. Näissä tanssipeleissä pyritään liikuttamaan kehoa musiikin tahdissa tietokoneen antamien ohjeiden mukaisesti. Tanssipelaaminen on Suomessa nykyisin virallinen tanssi- ja urheilulaji, sekä kansainvälisesti International Dance Organisation IDO:n hyväksymä street-tanssi. Tanssipeleissä voi kilpailla jo Suomen mestaruus ja jopa Euroopan mestaruustasolla.

 

Lisätietoa tanssilautapeleistä:

http://www.dancearena200.com

http://www.karjalainennuorisoliitto.fi/toiminta/trivial-tanhuit/