Performing HEL – Esittävien taiteiden showcase Helsingissä 31.8.–2.9.

UUTISET JA TIEDOTTEET
16.8.2018

Helsingin Juhlaviikot, Suomen Kansallisteatteri ja Svenska Teatern järjestävät kansainvälisille ostajille ja teattereiden ja festivaalien ohjelmistoja valitseville presenttereille tarkoitetun showcase-tapahtuman, johon on valittu viisi esitystä, viisi demoa ja kaksikymmentäviisi teosesittelyä, "pitchausta".

Helsingin Juhlaviikkojen johtajan Topi Lehtipuun ja Suomen Kansallisteatterin johtajan Mika Myllyahon kuratoimassa ohjelmassa on suomalaista esittävää taidetta laidasta laitaan, sirkusta, teatteria ja tanssia.

Showcase Performing HEL -esitysohjelmistossa on yksi tanssiteos, Tero Saarinen Companyn ja Helsingin kaupunginorkesterin Zimmermann Trio. Lisäksi nähdään yksi tanssidemo, 20 minuutin ote Theo Clinkardin, Maria Nurmelan & Ville Oinosen teoksesta ’we told you there would be no certainty’ (työnimi, teos tulee ensi-iltaan joulukuussa).

Perjantaina myös kahdeksan koreografia tai tanssiryhmää esittelee teoksiaan vieraille. Maija Hirvanen, Ima Iduozee, Sonja Jokiniemi, Veli Lehtovaara, Sonya Lindfors, Elina Pirinen, Valtteri Raekallio ja Tero Saarinen Company pitävät lyhyet pitchaukset WHS-teatterissa. Ohjelmistossa on myös teatterin ja sirkuksen esityksiä, demoja ja pitchauksia.

Showcasen yhteydessä järjestetään lauantaina 1.9. klo 14.30–17.30 seminaari, jossa keskustellaan kansainvälistymisestä. Tarkoituksena on kerätä tietoa siitä, millaista tukea suomalaiset esittävien taiteiden ammattilaiset toivovat kansainvälistymispyrkimyksiinsä. Mitä taiteilijoilta vaaditaan kansainvälisille markkinoille päästäkseen ja miten kotimaiset instituutiot pystyisivät vastaamaan heidän tarpeisiinsa?

Seminaarissa on suomalaisia ja ulkomaisia alustajia, jotka varmistuvat myöhemmin. Alustusten jälkeisessä paneelikeskustelussa ovat mukana Kalle Nio (WHS), Johanna Rajamäki (Tero Saarinen Company), Kristian Smeds (ohjaaja) ja Erik Söderblom (ohjaaja + Espoon teatterin johtaja), joka vetää paneelia.

Seminaari on avoin ja maksuton kaikille esittävän taiteen ammattilaisille, samoin demoja ja pitchauksia on mahdollista mennä katsomaan ja kuulemaan. Katso aikataulu ›

Performing HEL showcase järjestetään ensimmäistä kertaa ja se pilotoi mahdollista tulevaisuuden promootiotapahtumaa, jossa suomalaisen esittävän taiteen pääsyä kansainvälisille markkinoille voitaisiin edistää.


Performing HEL showcasen järjestävät Helsingin Juhlaviikot, Suomen Kansallisteatteri ja Svenska Teatern. Yhteistyössä ovat mukana Sirkuksen, tanssin ja teatterin tiedotuskeskukset. Tapahtumaa ovat tukeneet mm. Svenska kulturfonden, Goethe Institute ja Suomen kulttuuri-instituutit ulkomailla.