Performing HEL -katselmuksen ohjelmisto on nyt julkaistu – mukana 27 taiteilijaa ja ryhmää

UUTISET JA TIEDOTTEET
29.4.2019

Suomalaisen esittävän taiteen katselmus Performing HEL järjestetään 29.8.-1.9.2019 Helsingissä samaan aikaan Helsingin juhlaviikkojen kanssa. Kansainvälisten ja kotimaisten festivaalien ja teattereiden ohjelmistoista vastaaville suunnatun tapahtuman ohjelmistoon haki 110 sirkuksen, tanssin ja teatterin alan taiteilijaa ja ryhmää.

Vuoden 2019 Performing HEL -ohjelmisto koostuu 12 pitchauksesta, 10 demosta ja 5 täyspitkästä esityksestä.

“Meidän kaikkien järjestäjien ja kumppaneiden puolesta voin sanoa, että Suomessa tehdään tällä hetkellä todella mielenkiintoista esittävää taidetta, jota on ilo esitellä elokuussa kansainvälisille ammattilaisille. Valintaprosessit eivät koskaan ole helppoja, mutta tällä kertaa innostavaa oli monivaiheisen prosessin aikana käydyt hedelmälliset keskustelut”, kuvailee projektipäällikkö Riitta Aittokallio Tanssin tiedotuskeskuksesta.

Performing HEL -katselmus on tarkoitettu sekä suomalaisille että kansainvälisille teattereiden, festivaalien ja kulttuuritalojen ohjelmistoista vastaaville. Tapahtuman ohjelma alkaa torstaina 29.8. iltapäivällä ja päättyy sunnuntaina 1.9. iltapäivällä. Rekisteröityminen Performing HEL:in on auki presentereille, ohjelmavastaaville sekä teattereiden ja festivaalien johtajille. Tapahtuman tarkka aikataulu julkaistaan toukokuussa. Ohjelmisto ja rekisteröityminen >

“Performing HEL järjestetään nyt toista kertaa. Se on mahdollista vain, koska joukko merkittäviä suomalaisia taideorganisaatioita on yhdistänyt voimansa. Tapahtuma nähdään tärkeänä kotimaisen esitysviennin edistäjänä”, Aittokallio vahvistaa.

Vuoden 2019 ohjelmistovalinnoista vastaavat Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskukset, Helsingin juhlaviikot, Suomen Kansallisteatteri, Svenska Teatern ja Espoon kaupunginteatteri. Jatkossa katselmuksen on määrä tapahtua joka toinen vuosi – seuraava Performing HEL järjestetään syksyllä 2021.