Performing HEL -katselmus tulee taas – avoin ohjelmistohaku aukeaa 11.2.

UUTISET JA TIEDOTTEET
8.2.2019

Ensimmäisen kerran syksyllä 2018 järjestetty suomalaisen sirkuksen, tanssin ja teatterin Performing HEL -katselmus järjestetään Helsingissä 29.8.-1.9.2019. Vuoden 2019 tapahtuman järjestämisestä vastaavat Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskukset.

Performing HEL esittelee suomalaisen esittävän taiteen kentän kiinnostavimpia teoksia. Tapahtuma on suunnattu erityisesti kansainvälisten sekä kotimaisten festivaalien ja teattereiden ohjelmistosta vastaaville, mutta osa sen esityksistä on avoimia myös yleisölle. Tapahtuma järjestetään samaan aikaan Helsingin juhlaviikkojen kanssa.

Performing HEL -katselmuksen ohjelmisto koostuu koko illan esityksistä, demoesityksistä ja teospitchauksista, jotka valitaan tapahtumaan 11.2.2019 alkavan avoimen haun kautta. Tapahtumaan voivat hakea ammattilaisryhmät tai taiteilijat, jotka toimivat tai saavat rahoitusta Suomesta.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Helsingin juhlaviikkojen, Svenska Teaternin, Suomen Kansallisteatterin, Espoon kaupunginteatterin ja Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) kanssa. Tapahtumaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

Performing HEL -ohjelmisto julkaistaan huhtikuussa 2019 täällä.