Petri Kauppinen palkittiin Etnogaalan Vuoden tanssintekijänä

UUTISET JA TIEDOTTEET
8.11.2017

Tavastia-klubilla juhlittiin Suomen ensimmäistä Etnogaalaa tiistaina 7.11.2017. Tilaisuudessa palkittiin ansioituneita kansanmusiikin ja kansantanssin tekijöitä.

Vuoden tanssintekijäksi valittiin Petri Kauppinen, jonka tuotanto ulottuu kansantanssista nykytanssiin, tanssiteatteriin ja musiikkiteatteriin.

Muita ehdokkaita kategoriassa olivat Hanna Poikela ja Rami Meling. Lue lisää ehdokkaista.

Vuoden tanssintekijä -palkinnon julkisti Tanssin tiedotuskeskuksen toiminnanjohtaja Sanna Rekola. Suomen Nuorisoseurojen 1 000 euron palkinnon ojensi puheenjohtaja Ragni Reichardt.

Kiitospuheessaan Petri Kauppinen muistutti, että tänä vuonna tanssi on näkynyt erityisen paljon maassamme, kun Koko Suomi tanssii -kampanja on yhdistänyt suomalaisia ja tavoittanut jo yli kaksi miljoonaa ihmistä.

Toisesta kiinni pitäminen on se juttu.

”Pidä huoli siitä, että vieressäsi oleva ihminen tanssii!” Kauppinen kehotti Etnogaalan yleisöä.

Voittajan valitsi raati, johon kuuluivat dosentti Petri Hoppu, tanssinopettaja AMK Heidi Palmu, koreografi, tanssinopettaja ja mestarikansantanssija Antti Savilampi,
tanssija-näyttelijä Samuli Nordberg ja mestarikansantanssija Eivor Wallinvirta. Näin raati perusteli valintaansa:

Vuoden tanssintekijä on koreografi, pedagogi ja tanssinopettaja, jonka työskentely pohjaa vahvasti kansantanssiperinteeseen ja joka vie tätä perinnettä myös laajemmalle esittävän taiteen kentälle. Hän on monipuolinen, avoin ja uutta kehittävä taiteilija, ja hän kannustaa myös muita hakemaan kansantanssista uusia ulottuvuuksia. Hän työskentelee luontevasti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, sekä ammattilaisten että harrastajien parissa, ja hänen positiivinen asenteensa innostaa kansantanssin pariin uusia toimijoita.

Kauppisen viimeisimpiin töihin kuuluu muun muassa Tampereen työväen teatterin Viulunsoittaja katolla -musikaalin koreografia. Kauppinen on ollut yksi kantavia hahmoja myös Koko Suomi tanssii -hankkeen suunnittelussa, ja niin sanotun Koko Suomen humpan koreografia on hänen käsialaansa.

Etnogaalassa tanssi oli muutenkin esillä. Vuoden tulokas -kategoriassa oli ehdokkaana 29-vuotias tanssija, opettaja ja koreografi Elssa Antikainen.

Etnogaalan järjesti Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus (KEK) yhteistyössä Ylen kanssa.