Pia Houni Mad House Helsingin toiminnanjohtajaksi

UUTISET JA TIEDOTTEET
11.10.2021

Mad House -ystävät ry:n hallitus valitsi Pia Hounin tehtävään kesällä avoimen haun kautta, ja hän aloitti tehtävässä kokopäiväisesti lokakuun alussa.

Pia Houni @ Helena Eslon

Pia Houni @ Helena Eslon

Pia Houni on teatteritaiteen tohtori. Hän on työskennellyt erilaisissa taidekentän työtehtävissä opettajana, tutkijana, taideasiantuntijana, johtajana ja kirjoittajana. Houni on filosofian praktikko, ja hän tekee myös omia taideprojekteja säännöllisesti.

”Mad House on kiinnostava työpaikka, luova risteys erilaisille esityksille ja esitystaiteen kehittämiselle. On hienoa tehdä töitä näiden asioiden eteen”, Houni sanoo.

Mad House Helsinki on esitystaiteen talo, jonka ohjelmisto koostuu​​​​​​ esitystaiteesta ja muista kokeellisen esittävän taiteen muodoista. Se kuratoi ohjelmistoja, osatuottaa teoksia, luo uusia toimintamelleja taiteen kentälle ja tekee kokeilevaa taidetta saavutettavaksi. Mad House on taiteilijoiden perustama, ja se toimii taide ja yhteisö edellä, sisältölähtöisesti ja jatkuvasti muuttuen.

Mad Housen Helsingin ohjelmistoon kuuluu esimerkiksi esitystaideteoksia, performansseja, installaatioista, stand-upia, nykytanssia ja työpajoja. Ohjelmiston kokoavat tehtävään valitut kuraattorit, ja valinnat valinnat tehdään sekä kutsumenettelyn että erikseen ilmoitettavan avoimen haun kautta. Mad Housen kausiohjelmiston fokus on Suomessa vaikuttavien taiteilijoiden töissä.