Pirjo Yli-Maunulalle IIKKA-palkinto suomalaisen kauhukulttuurin edistämisestä

UUTISET JA TIEDOTTEET
21.11.2018

Oululainen IIK!!-kauhuelokuvafestivaali jakaa vuosittain IIKKA-palkinnon suomalaista kauhukulttuuria edistäneelle teokselle, henkilölle tai taholle. Vuonna 2018 palkinto myönnettiin Flow Productions -ryhmän immersiiviselle performanssiteokselle The Secret Garden.

Taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunulan ohjaamaa The Secret Garden -teosta esitettiin Kempeleen puutarhaoppilaitokseen rakennetussa dystopiamaailmassa osanaOulun Juhlaviikkojen ohjelmaa 24.8.–16.9.2018.

IIK!!-kauhuelokuvafestivaali jakaa vuosittain IIKKA-palkinnon suomalaista kauhukulttuuria edistäneelle teokselle, henkilölle tai taholle. Yöväentalon elokuvakonehuoneen ilmanpoistohormissa asustavan maskottinaakan mukaan nimetyn IIKKA-patsaan on suunnitellut festivaalin toiminnanjohtaja, kuvataiteilija Jyrki Mäki. Palkinnon saajan valitsee Iikkuvat ry:n hallitus.

IKKA-palkinto ©IIK-festivaali

Aiemmin palkitut:

2017  Samuli Alapuranen lyhytelokuvastaan Drag Me to Kempele
2016  Ii-instituutin johtaja ja kansalaisopiston rehtori Tarja Rahkola – ja samalla laajemminkin koko Iin kunta – vuosien varrella osoitetusta tuesta ja positiivisesta suhtautumisesta.
2015 Kuolleet silmät-lehti joka käsittelee kauhukulttuuria kaikissa ilmenemismuodoissaan kiinnostavasti ja monipuolisesti.
2014 Teatteri Tuike – aistikauhuesityksestä Viimeinen vuoro

2013 Eero Leiviskä ja Sauli Pesonen – OEK:n toiminta on pitkäjänteistä ruohonjuuritason kulttuurityötä, johon myös IIK!! samaistuu
2012 Night Visions-festivaali – Suomen suurin ja pitkäikäisin kauhuelokuvafestivaali
2011 Ismo Sajakorpi – 70- ja 80-luvulla MTV:lle ohjaamat jännäri- ja kauhutyöt ovat merkittävä osa suomalaisen kauhun historiaa
2010 Kati-Aurora Kuuskoski – yhden naisen soolotanssi-projektistaan IIK! Olen nainen
2009 AJ Annila – Sauna-elokuvan ohjaajalle
2008 Olli Soinio – 20 vuotta täyttäneen Kuutamosonaatti-elokuvan ohjaajalle 60-vuotispäivänsä alla
2007 Heikki Timonen – IIK!!-festivaalin alkuunpanijalle ja muidenkin hullujen ideoiden erikoisosaajalle