Pirskahtelevaa polkkaa ja pelimannipoljentoa – Folklandia seilaa taas tammikuussa

UUTISET JA TIEDOTTEET
22.11.2022

Kansanmusiikin ja kansantanssin suurtapahtuma Folklandia järjestetään Baltic Princessillä 13.–14. tammikuuta jo 26. kerran. Risteilyn ohjelmistossa on kotimaisia ja kansainvälisiä folkin eturivin taiteilijoita ja kokoonpanoja.

Folklandiassa esiintvä PRO on valittu Pispalan Sottiisin Vuoden kansantanssiyhtyeeksi 2022. Ryhmä haluaa nimityksen myötä tuoda esiin varsinaissuomalaista kansantanssia ja rohkaista kaikkia heittäytymään mukaan kansantanssiin. Lisäksi Folklandialla esiintyvät kotimaisista kansantanssiryhmistä muun muassa Polokkarit, Motora, Siepakat, Raito, Ottoset, Kärri, Kimara ja Katrilli.

Unkarista Folklandialle saapuu kansantanssiryhmä Art Essence. Ryhmä esittää perinteisiä unkarilaisia kansantansseja ja uusia kansantanssikoreografioita rakennettuina perinnemateriaalin pohjalle. Art Essence luo esityksessä traditionaalisesta tanssista elävää, mielenkiintoista ja nautinnollista. Ryhmä on myös taitava Swing-tanssien tulkitsija.

Etno-popartisti Vilma Jää yhdistää vuosisatoja vanhoja tarinoita elektroniseen musiikkiin. Kansanmusiikkia valtavirtaan vievän, feministiseti kantaaottavan Jään musiikissa akustiset perinnesoittimet kanteleesta kampiliiraan sulautuvat synteettisesti tuotettuihin biitteihin suomalais-ugrilaisen lauluperinteen flirttaillessa pop-estetiikan kanssa.

Kielo Ilona on omaehtoinen folk-rock-yhtye. Bändin musiikissa kohtaa rosoinen folk, vaihtoehto-pop ja pohjoinen rock. Yhtye nauttii soundien etsimisestä, polyrytmipeleistä ja pitää pohjoisen pilkkeen silmäkulmissaan.

Folklandiassa nähdään myös esimerkiksi yhdeksi tämän hetken tyylitaitoisimmaksi kansanmusiikkiyhtyeeksi tituleerattu Luomuduo, joka palkittiin Kaustisella vuoden 2022 Konsta Jylhä -kilpailussa ensimmäisellä sijalla.

Folklandia-risteilylle 13.–14.1.2023 osallistuu lähes 100 esiintyjäkokoonpanoa ja yli 2000 risteilijää.