Pohjoismaiden ja Baltian tanssimaailma kohtaa keðjaHammerfestissa

UUTISET JA TIEDOTTEET
26.5.2015

Pohjoismaiden ja Baltian tanssimaailma kohtaa seuraavan kerran keðjaHammerfestissa Pohjois-Norjassa 5.–8.11.2015. Tapaamisen teemana on estetiikka ja valta ja ohjelmassa on keskusteluja, luentoja, työpajoja ja aamutunteja – esitystarjonnasta vastaa samaan aikaan tapahtuva Dansefestival Barents -festivaali.

KeðjaHammerfest tarjoaa kiinnostavaa ohjelmaa aamusta iltaan. Keskusteluissa ja työpajoissa puhuttavat muun muassa yleisön kohtaaminen ja ilmaisun vapaus, taiteen markkinat sekä lasten osallistaminen tanssiteatterin kautta.

Tuottajien Lene Bangin ja Magnus Nordbergin vetämässä työpajassa käsitellään taiteen tuotantoprosessia: mitä tuottajan tulee ottaa huomioon työskennellessään paitsi taiteilijoiden, myös presenttereiden kanssa. Corinne Lyche Campoksen moderoiman keskustelun aiheena on kuratointi – taiteen, yleisön ja markkinoiden välissä. Tutkija Ben Fletcher-Watson puhuu puolestaan lasten osallistamisesta tanssiteatterin keinoin. Fletcher-Watsonin yhdessä professori Lise Hovikin kanssa järjestämässä työpajassa teemaan pureudutaan leikin ja improvisaation keinoin.

Tapaamisen ohjelmassa on myös aamuaktiviteetteja joogasta aamu-uintiin. Edellisen illan esityksiä puretaan yhdessä aamupäivien keskusteluissa.

Hae opintomatkalle, hyppää yhteiskyytiin ja ilmoittaudu ajoissa mukaan!

Tanssin Tiedotuskeskus järjestää opinto- ja verkottumismatkan keðjaHammerfest-tapahtumaan. Mukaan voivat hakea tanssitaiteen ammattilaiset, joilla on kiinnostus verkottua pohjoismaisten ja balttilaisten kollegojen kanssa. Haku opintomatkalle päättyy ma 8.6. Outokummun Ammattiopiston tanssilinja järjestää puolestaan tapahtumaan bussikuljetuksen, johon voi hypätä mukaan myös Kuopiosta tai Rovaniemeltä.

Lisätietoa opintomatkasta ja bussikyydistä täältä.

KeðjaHammerfest-tapahtumaan tulee rekisteröityä 30.6. mennessä, jolloin pitää varata myös majoitus ja matkat.

Keðja 2012–2015 -hanke on tarjonnut Pohjoismaiden ja Baltian tanssitaiteilijoille sekä tanssin tuottajille, toimittajille ja muille ammattilaisille mahdollisuuksia tavata, vaihtaa ajatuksia ja työskennellä yli maiden rajojen. Hankkeen suomalaiset yhteistyöjärjestäjät ovat Tanssin Tiedotuskeskus sekä tuotanto- ja taideyhteisö M.A.D. Tanssimaisterit.