Pohjoismaisen tanssin Ice Hot -katselmus Helsinkiin 2022

UUTISET JA TIEDOTTEET
12.1.2021

Ice Hot Helsinki 2022 esittelee nykytanssia kaikista Pohjoismaista sadoille eri puolilta maailmaa saapuville tanssin alan ammattilaisille, agenteille, taiteellisille johtajille ja muille ohjelmistoa valitseville presenttereille.

Ice Hot illustration

Ice Hot Nordic Dance Platform järjestetään taas muutaman vuoden tauon jälkeen, nyt Helsingissä 9.–13. helmikuuta 2022. Katselmukseen valitaan teoksia ja taiteilijoita kaikista Pohjoismaista avoimella haulla, joka avautuu maaliskuussa.

Uusi visuaalinen ilme on inspiroitunut pohjoisen taivaan valojen, revontulien tanssista.

Ammattilaiskatsojille tarkoitetun katselmuksen järjestää Tanssin tiedotuskeskus. Toivomme, että helmikuussa 2022 Helsinkiin voi matkustaa turvallisin mielin katsomaan, minkälaista nykytanssia Pohjoismaissa tehdään. Tapahtuman yhteistyökumppanina on tuolloin vastikään ovensa avannut Tanssin talo, joka varmasti myös kiinnostaa ulkomaisia tanssiammattilaisia.

Aikaisemmin Ice Hot Platformeja on järjestetty viisi, Helsingissäkin vuonna 2012. Viimeksi Reykjavikissa 2018 ohjelmassa oli 24 esitystä, 19 More More More -esittelyä ja 14 seminaaria. Vuonna 2022 Ice Hot Helsinkiin odotetaan yli kolmea sataa kansainvälistä presentteriä.

Ice Hot Nordic Dancen tarkoituksena on lisätä pohjoismaisten tanssitaiteilijoiden työtilaisuuksia ja erilaisia työskentelymahdollisuuksia. Pitkän tähtäimen tavoitteena on tanssin kentän ja rakenteiden kehittyminen vahvemmiksi ja monella tasolla kestävämmiksi.

Ice Hot Helsinki 2022 järjestetään kestävän kehityksen mukaisesti vastuullisesti ja ilmastoystävällisesti. Tapahtuman hiilijalanjälki pyritään minimoimaan ja samalla tähdätään siihen, että katselmuksen vaikutukset taiteilijoihin ja koko pohjoismaiseen tanssin ekosysteemiin ovat mahdollisimman suuret. Tapahtuman vastuullisuusohjelma julkaistaan keväällä 2021.

Ice Hot on viiden pohjoismaisen partnerin yhteishanke: Dansehallerne (Tanska), Dansens Hus Oslo (Norja), Dansens Hus Stockholm (Ruotsi), Ice Hot Reykjavík (Islanti) ja Tanssin tiedotuskeskus (Suomi). Ice Hot Helsinki 2022 -katselmusta rahoittavat myös Jane ja Aatos Erkon säätiö, Pohjoismainen kulttuurirahasto, Pohjoismainen kulttuuripiste sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tärkeitä päivämääriä

Maaliskuu 2021 Pohjoismaiset taiteilijat: Avoin haku katselmukseen avautuu

Maaliskuu 2021 icehotnordicdance.com uudet verkkosivut avataan

Toukokuu 2021 Kansainväliset presentterit: Rekisteröityminen avautuu

Syksy 2021 Ohjelmiston julkistaminen