Porvoossa voi pian keskittyä vuodeksi katutanssilajeihin – uusi kansanopiston tanssilinja nostaa katutanssin nykytanssin ja baletin rinnalle

UUTISET JA TIEDOTTEET
21.2.2020

Porvoon kansanopistossa eli Borgå folkakademin Akanissa voi syksystä 2020 lähtien opiskella katutanssia ja nykytanssia vuoden kestävällä tanssilinjalla. Opiskelemaan voi hakea eri lajitaustoista ja erilaisin tavoittein. Porvoon tanssilinja toteutetaan yhteistyössä Taidetehtaan Tanssikoulun kanssa.

Tavoitteena tarjota katutanssijoille paremmat mahdollisuudet tanssin alan jatko-opintoihin

Akanin tanssilinja tarjoaa mahdollisuuden keskittyä tanssimiseen kokopäiväisesti – oli kyse sitten välivuodesta tai valmistautumisesta tanssin jatko-opintoihin. Katutanssilajien lisäksi vuoden koulutukseen sisältyy nykytanssia, show­tans­sia, ba­let­tia, il­mai­sua ja erikokoisia produktioita. Opetuspaikkana toimii porvoolainen Taidetehtaan Tanssikoulu.

Itäväylän haastattelussa Taidetehtaan Tanssikoulun rehtori Hanne Kauppinen kertoo olevansa innoissaan mahdollisuudesta kehittää Porvoon tanssitarjontaa eteenpäin. Kansanopiston tanssilinja houkuttelee kaupunkiin tanssiin intohimoisesti suhtautuvia opiskelijoita, joka lisää tulevaisuudessa tanssin saralla myös Porvoon kulttuuritarjontaa.

”Kansanopistotasolla opetuksessa keskitytään vielä hiomaan perustekniikkaa, mutta samalla rohkaistaan opiskelijoita oman tyylin luomiseen ja liikeilmaisuun. Nykytanssia, hiphoppia ja breikkiä tulee olemaan lukujärjestyksessä viikottain. Yhtenä päivänä viikossa keskitytään vierailevien opettajien tunteihin, jotka tarjoavat opetuspakettiin muita katutanssilajien tyylejä kuten lockingia, poppingia, housea sekä nykytanssin puolelta partnerointia ja repertuaaria”, kuvailee Kauppinen.

Koulussa vierailevien opettajien myötä tuntitarjonta pysyy monipuolisena ja lukujärjestyksen sisältö vaihtelee viikoittain. Porvoon kansanopiston tanssilinjalla opiskelijat ovat myös oikeutettuja hakemaan opintoihin opinto- ja asumistukea. Opiskeleminen maksaa 400 euroa kuukaudessa, jonka lisäksi Taidetehtaan Tanssikoulu tarjoaa mahdollisuuden osallistua tanssikoulun tunneille 100 euron lukukausimaksulla.

Porvoon kansanopiston tanssilinjan vuoden 2020 ensimmäinen hakujakso järjestetään 10.2.-31.5. (pääsykoe 11.-12.6.) ja toinen hakujakso 15.6-7.8. (pääsykoe 11.8.).