PRAGMA Helsinki julkaisee ensimmäiset asiakkaansa

UUTISET JA TIEDOTTEET
8.10.2019

Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskusten välittäjäportaan kehittämishankkeen tuottajakolmikko; Sanja Kulomaa, Anni Hiekkala ja Nea Granlund, toimivat nyt virallisesti PRAGMA Helsinki nimen alla. Hanke kulkee eteenpäin kuin juna – tuottajat aloittivat työnsä toukokuussa, nimi julkaistiin elokuussa ja nyt lokakuun alussa kolmikolla on seitsemän asiakasta tanssin ja sirkuksen kentältä.

PRAGMA Helsinki eli Nea Granlund, Sanja Kulomaa ja Anni Hiekkala ©Uupi Tirronen

“PRAGMA Helsinki -nimessä kiteytyy kaikki se, mitä teemme. PRoducer, AGent ja MAnager ovat palveluita joita meiltä voi ostaa, joten PRAGMA on selviö. Eikä vähiten sen merkitysten takia; pragmaattisuus, a thing done, a fact, a model of love. Sitähän me teemme. Hoidamme asiat valmiiksi, järki päässä ja sydän täynnä rakkautta taidetta kohtaan”, kuvailee tuottaja Sanja Kulomaa.

Tanssin ja sirkuksen yhteisen kaksivuotisen hankkeen aikana kehitetään tuotanto-, managerointi- ja agentuuripalveluita taiteilijoille ja ryhmille. Tavoitteena on luoda toimija, jolla on monialaista ammatillista osaamista ja verkostoja sekä kotimaassa että kansainvälisesti ja jolla on kestävät toimintaedellytykset.

Toimintamalleja kehitetään tiiviissä yhteistyössä taiteilijoiden kanssa

PRAGMA on tähän mennessä solminut sopimuksen seitsemän tanssin ja sirkuksen alalla toimivan ryhmän kanssa. Ryhmät ovat Agit Cirk, Cie Nuua, Hanna Brotherus Company, Kekäläinen & Company, MimoArt Company, Raekallio Corp. ja Tanssiteatteri Auraco.

“Kunkin asiakkaan kanssa palvelukokonaisuutta on suunniteltu ja hiottu vähän eri tavoin ja erilaisiin tarpeisiin. On ollut ilo päästä testaamaan toimintamalleja käytännössä ja monessa asiassa olemme onnistuneet, vaikka kehitettävää tietysti riittää. Ennen kaikkea on ollut hienoa huomata, kuinka tuottaja-, agentuuri-, ja manageripalveluille tuntuu olevat kovasti kysyntää kotimaisella tanssin ja sirkuksen kentällä”, Kulomaa kuvailee.

PRAGMA Helsingin ja sen asiakkaiden yhteistä matkaa voi seurata Facebookin, Instagramin ja Twitterin kautta. PRAGMAn visuaalinen ilme ja verkkosivut julkaistaan myöhemmin syksyllä.