Pro Dance -gaala tulee taas helmikuun alussa

UUTISET JA TIEDOTTEET
23.1.2017

Teemana on sata vuotta suomalaista tanssia, ja lavalla nähdään nimekäs joukko suomalaisen tanssin ja koreografian ammattilaisia ja harrastajia. 5. helmikuuta Aleksanterin teatterissa.

Pro-Dance-Gaala.jpg

Pro Dance -gaala juhlistaa kansallisen tanssitaiteemme satavuotista taipaletta ohjelmalla, joka on läpileikkaus vuosikymmenten ajalta. Gaalassa nähdään koreografioita mm. Jorma Elon, Sinikka Gripenbergin, Anandah Konosen, Marjo Kuuselan, Susanna Leinosen, Tero Saarisen ja Jorma Uotisen teoksista.

Lavalle nousevat mm. Salla Eerola, Sinikka Gripenberg, Eun-Ji Ha, Linda Haakana, Antti Keinänen, Unna Kitti, Mai Komori, Timo Kokkonen, Michal Krčmář, Tiina Myllymäki, Terhi Räsänen, Kimmo Sandell, Minna Tervamäki, Arja Tervo, Arttu Wäänänen, Nicholas Ziegler sekä Espoon Tanssiopisto, Helsingin Tanssiopisto, StepUp School, Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitos ja Vantaan Tanssiopisto.

Gaalassa jaetaan myös vuosittaiset stipendit tanssin ammattilaisille sekä nuorille lahjakkuuksille ja tulevaisuuden lupauksille.

Juontajina Minna Tervamäki ja Jorma Uotinen.

Tapahtuman tuotto menee kokonaisuudessaan stipendirahastoon.

5.2.2017 Aleksanterin teatterissa klo 17–19


Pro Dance-yhdistys on perustettu vuonna 1972 tukemaan klassista ja modernia tanssitaidetta. Se on vuosien varrella kerännyt lukuisia stipendejä tanssitaiteen nuorille lupauksille. Yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja oli primaballerina Mary Paischeff, hänen jälkeensä lyhyesti Ludvig Nyholm, vuodesta 1977-2010 Teija Sopanen ja vuodesta 2010 Anita Remitz. Kantavina voimina yhdistyksessä ovat toimineet tanssitaiteilijat Maj-Lis Rajala ja Heikki Värtsi.

Stipendiaatit 2015 ja 2016:

Michal Krčmář, Franz Valkama, Marina Tirkkonen, Viivi Ahola, Oskari Nyyssölä, Konsta Roos, Jane Sievänen, Erika Vilander, Ilja Bolotov, Terhi Räsänen, Sinikka Gripenberg, Samuel Haramo, Eerika Kraft, Alex Komulainen, Nasa Abibo Babtista Balde, Markus Björkbom