Riemuvuoden juhlaa Tampereella ja Kauniaisissa

UUTISET JA TIEDOTTEET
22.5.2016


Lue lisää Pispalan Sottiisista täältä.

Lue lisää GraniFolkista täältä.

Kansantanssin Riemuvuosi juhlistaa esitysmuotoisen kansantanssitoiminnan 150 vuotta Suomessa. Kesäkuussa Riemuvuotta voi juhlistaa Tampereella Pispalan Sottiisissa 8.-12.6. sekä Kauniaisissa GraniFolkissa 17.-19.6.

Pispalan Sottiisin pääjuhlaa isännöi itse Zacharias Topelius. Riemua! – Hyppyä ja hypetystä 150 vuotta! -esityksessä Topelius johdattaa juhlavieraat suomalaisen kansantanssin menneisyyteen pilke silmäkulmassa. Lavalla nähdään tuhat tanssijaa, sata soittajaa ja 10 näyttelijää.

Kotimainen pääesiintyjä on Pispalan Sottiisin Vuoden Kansantanssiyhtye Polokkarit Oulusta. Sottiisin monipuoliseen ohjelmaan kuuluu kansantanssikonsertteja, tanssitupia ja työpajoja sekä yötansseja. Kansainvälisiä kansantanssi- ja musiikkiryhmiä saapuu tänä vuonna Liettuasta, Slovakiasta, Venäjältä, Virosta ja Unkarista. Uutuutena tapahtumassa on Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen rakennettava Euroopan suurin sisäleirintäalue Folk Camp, jossa saa halutessaan majoittua vaikka puolijoukkueteltoissa.

Pispalan Sottiisi on koonnut jo vuodesta 1970 alkaen kansantanssin ja kansanmusiikin harrastajat ja ystävät Tampereelle. Tänä kesänä festivaalille odotetaan 1 500 osanottajaa ja 20 000 kävijää.

Uutiset Sottiisi 2016-045509

 

GraniFolkista juhlistaa kansantanssia Kauniaisissa

Kauniaisissa vietetään suomalaisen kansantanssin suurta riemujuhlaa 17.-19.6. GraniFolk esittelee perinteisen suomalaisen kansantanssin koko kirjon idästä länteen.

Kantasuomalainen, suomenruotsalainen ja karjalainen kulttuuri näyttäytyvät viikonlopun aikana konserteissa, tanssituvissa, työpajoissa, juhlakulkueessa ja eri puolille kaupunkia leviävissä kansantanssiesityksissä. Kansantanssin riemuvuoden tapahtuma GraniFolk kokoaa yhteen kaikenikäiset kansantanssin ystävät koko maasta.