Bad House -festivaali siirtyy koronatilanteen takia | Ristiriitoja, epätäydellisyyttä, armollisuutta ja taiteen vapautta vaaliva festivaalitulokas Bad House tarjoilee kattauksen uutta kansainvälistä esitystaidetta
Huhtikuulle suunniteltu, Helsingin Suvilahdessa sijaitsevan esitystaiteen talo Mad Housen kaikkien aikojen ensimmäinen Bad House -festivaali siirtyy koronatilanteen takia. Kansainvälisistä esitystaide- ja installaatioteoksista koostuvan festivaalin ohjelmiston ovat suunnitelleet taiteilijat Sonja Jokiniemi, Mikko Niemistö ja Elina Pirinen.

Barcelonalaissyntyisen Quim Bigasin teoksen nimi Molar on espanjalainen puhekielinen termi, joka tarkoittaa vapaasti käännettynä “olla cool” © Quim Bigas
Bad House -festivaalin tapahtumapaikkoina toimivat Tiivistämö ja Mad House Suvilahdessa sekä kävelymatkan päässä Teurastamolla sijaitseva Kohta-galleria.
Festivaalin, jonka alun perin piti käynnistyä perjantaina 17. huhtikuuta, ohjelmistossa on aktivisti-taiteilijapari Florence Peaken ja Eve Staintonin teos Slug Horizons, joka tutkii queer-kehojen ilmaisupotentiaalia intiimiyden, kosketuksen ja kollektiivisen haltuunoton kautta. Peak ja Stainton ohjaavat myös teoksen aiheita käsittelevän työpajan osana festivaalin ohjelmistoa.
Bad House -festivaalin ohjelmistossa on myös ohjaaja ja näyttelijä Jakob Öhrmanin teos Shapeshifter, joka tutkii erilaisia tapoja tulla toiseksi. Ohjelmistossa nähdään myös Simo Kellokummun, Vincent Roumagnacin ja Nao Yazawan teos ri:vr – esitysinstallaatio, joka käy dialogia spekulatiivisen fiktion, pelitaiteen, queer-teorian ja monstrologian kanssa.
Barcelonalaisen Quim Bigasin Molar-sooloteoksessa euforian ja cooliuden kuvasto tulee esiin esiintyjän kehon, musiikin ja muistojen vuorovaikutuksessa. Tiivistämön lisäksi Bigasin teos oli määrä nähdä myös ulkoilmaversiona osana Kontula Electronicin ohjelmistoa, joka on niin ikään peruttu tältä keväältä.
“Bad House haluaa olla ristiriitoja, epätäydellisyyttä, armollisuutta sekä taiteen ja sen tekemisen vapautta vaaliva tulokas Helsingin festivaalikentässä”, Jokiniemi, Niemistö ja Pirinen kuvailevat.
Bad Housen residenssitaiteilijana työskentelevä madagaskarilaissyntyinen kuvataiteilija Jessy Razafimandimby avaa festivaalin ohjelmistossa Angela-installaatioteoksensa yleisölle. Teos jatkaa Razafimandimbyn prosessia, joka alkoi hänen edellisessä yksityisnäyttelyssään Droit de Visite de Digestion Arsenic-teatterissa Lausannessa vuonna 2019.
Bad House festivaalin esitysohjelmistossa nähdään myös espanjalais-hollantilaisen esitystaiteilija ja koreografi Aitana Corderon teos Solo…? Corderon teoksen lähtökohtina esitystilassa ovat rakkauslaulut, jäteobjektit, yksin jäänyt keho ja fyysinen väkivalta. Ilta ja viikko huipentuu festivaalin Bad Club-päätösklubilla.
Tiedote festivaalin siirtymisestä ja ohjeet lipun ostaneille >