Roni Martin Madridin flamencotuomaristoon

UUTISET JA TIEDOTTEET
10.6.2016

Helsinkiläisen Compañía Kaari & Roni Martin -tanssiryhmän säveltäjä ja toinen taiteellinen johtaja Roni Martin on kutsuttu Certamen de Coreografía de Danza Española y Flamenco -kilpailun tuomaristoon. Martin on tuomariston ensimmäinen Espanjan ulkopuolelta tuleva muusikkojäsen.

Roni Martin voitti vuonna 2012 kilpailun ensimmäisen palkinnon parhaasta alkuperäismusiikista, jonka hän sävelsi ryhmänsä runsaasti huomiota saaneeseen teokseen Korppi ja kello.

Kyseinen teos palkittiin tällöin myös parhaasta soolokoreografiasta sekä puvustuksesta. Myös nämä huomionosoitukset jaettiin ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa Espanjan ulkopuolelle.

Kilpailu, joka viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlia, on osa Flamenco Madrid -festivaalia, jonka ohjelmistossa nähdään Compañía Kaari & Roni Martinin uusin teos, Helsingin Juhlaviikoilla 2015 kantaesityksensä saanut KILL Carmen.

Festivaalin perinteisemmästä ohjelmistosta poikkeava KILL Carmen on tapahtuman ainoa kansainvälinen esitys, ja se on herättänyt jo etukäteen runsaasti huomiota Espanjassa. Muun muassa maan kolmanneksi suurin sanomalehti, konservatiivinen ABC, nosti KILL Carmenin verkkojulkaisunsa pääuutiseksi.

Tapahtuman päätösgaalassa nähdään lisäksi ote Compañía Kaari & Roni Martinin teoksesta Punainen nainen. Sen esittää espanjalainen Mariana Collado.

Lähde: Compañía Kaari & Roni Martin uutiskirje 9.6.2016