Routa Companyn taiteelliseksi johtajaksi Sari Palmgren

UUTISET JA TIEDOTTEET
5.10.2022

Routa Companyn taiteelliseksi johtajaksi on valittu tanssitaiteilija Sari Palmgren. Uuden taiteellisen johtajan kausi alkaa elokuussa 2023, ja se on kolmevuotinen. Avoimeen hakuun saatiin hakemuksia kahdeksalta hakijalta, joista haastateltiin kolme. Taiteellisen johtajan keskeisimpiä työtehtäviä ovat Roudan toiminnan suunnittelu sekä taiteellinen työ.

© Petra Karvonen

Sari Palmgren (s. 1976) on valmistunut Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi vuonna 2004. Palmgren on työskennellyt tanssitaiteen kentällä yli 20 vuotta eri tehtävissä mm. tanssijana, koreografina, yleisötyöntekijänä ja pedagogina. Viimeisimmäksi hän on työskennellyt Kajaanin kaupunginteatterissa, Helsinki Dance Companyssa sekä Zodiak – Uuden tanssin keskuksen House-koreografina vuodet 2019-2021.

”Olen innostunut seikkailemaan Kainuun kulttuurimaisemassa ja kehittämään Routa Companyn toimintaa tulevaisuudessa. Olen työskennellyt Routa Companyssä ajoittain vuodesta 2014, ja Kajaanin toimintaympäristö sekä eri toimijat ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella. Viimeisin Routa Companyssa tekemäni teos on Lame Tamer.

Tavoitteeni on tuoda nykytanssia lähestyttävämmäksi ja elinvoimaisemmaksi alueella monin eri tavoin. Kajaanin kulttuurikenttä on moninainen ja mielenkiintoinen, joten on mahtava päästä aktiiviseksi osaksi kehittämään kestäviä työskentelytapoja ja kulttuuria. Taiteen itseisarvo on keskiössä työssäni ja haluan vahvistaa siitä lähtevää taiteellista yleisötyötä, joka lävistää koko Routa Companyn toiminnan”, Palmgren kertoo odotuksistaan taiteellisen johtajan työtä kohtaan.

Routa Company on kajaanilainen, vuonna 2002 perustettu nykytanssin tuotantokeskus, jonka tehtävä on tuottaa, kehittää ja mahdollistaa monimuotoista ja persoonallista tanssitaidetta. Routa on osa Pohjoisen tanssin aluekeskusta.