Ruotsin Cullberg-baletti vierailee Helsingissä

UUTISET JA TIEDOTTEET
10.8.2016

Amerikkalaisten Deborah Hayn ja Laurie Andersonin teos Figure a Sea nähdään Kansallisteatterin suurella näyttämöllä tammikuussa. Suomalainen Zodiak on teoksen osatuottaja.

Tammikuussa 2017 nähdään Helsingissä ainutlaatuinen tanssivierailu nykytanssin huipulta. Figure a Sea tuo yhteen ruotsalaisen maineikkaan Cullberg-baletin ja amerikkalaisen post-modernin tanssin legendan Deborah Hayn. Teoksen hienostuneen äänimaiseman on luonut Laurie Anderson. Vierailu toteutuu Zodiakin ja Kansallisteatterin yhteistyönä.

Figure a Sea. Chor. Deborah Hay. © Urban Jörén

Figure a Sea. Chor. Deborah Hay. © Urban Jörén

Figure a Sea sai ensi-iltansa Tukholman tanssin talossa viime vuonna. Zodiak – Uuden tanssin keskus on yksi teoksen kansainvälisistä osatuottajista.

Cullberg-baletti on Ruotsin kansainvälisesti tunnetuin tanssiryhmä. Ensemble on kahden viimeisen vuoden aikana pyrkinyt voimakkaasti uudistumaan. Ryhmää vuodesta 2014 johtanut Gabriel Smeets on kutsunut vieraileviksi koreografeiksi sellaisia nimiä kuin Edouard Lock, Jefta van Dinther ja Trajan Harrell ja ohjannut ryhmän suoraan eurooppalaisen nykytanssin ytimeen.

Figure a Sea -teoksen koreografi Deborah Hay on amerikkalaisen nykytanssin tärkeimpiä vaikuttajia 1960-luvulta lähtien.

Figure a Sea on isolle ryhmälle luotu, vuoroveden lailla aaltoileva nykytanssiteos. Teoksessa esiintyy 15 tanssijaa, Cullberg-baletista ja freelance-kentältä – myös suomalainen Vera Nevanlinna. Teoksen valosuunnittelija on kansainvälisesti tunnettu suomalaisnimi Minna Tiikkainen.

Esitykset Suomen Kansallisteatterissa la 14.1.2017 ja su 15.1.2017. Esitysten liput ovat nyt myynnissä Lippu.fi:ssä sekä Kansallisteatterin lippumyymälässä.