Ruutia-festivaalilla tanssielämyksiä koko perheelle

UUTISET JA TIEDOTTEET
23.4.2017

Ruutia!-festivaali tarjoilee tanssielämyksiä meiltä ja maailmalta koko perheelle 25.–29.4. Kaapelitehtaalla Helsingissä. Festivaaliesitykset vievät esimerkiksi sattumageneraattorin sanelemalle matkalle ja visuaalisille hiekkadyyneille. Samalla käsitellään muun muassa erilaisuutta, rajoja ja tunteita – huumoria unohtamatta. Tanssiteatteri Hurjaruuthin emännöimä festivaali järjestetään jo 21. kerran.


Lisätietoa festivaalista www.hurjaruuth.fi.

Festivaalin avausesityksenä nähdään Tanssiteatteri Hurjaruuthin uusi teos Flora & Fauna. Flora & Fauna on kaikille yli 2-vuotiaille suunnattu tanssillinen luontomatka, jossa hyödynnetään uutta teknologiaa, kuten liiketunnistimia äänen ja kuvan tuottamiseen. Teoksen on ohjannut Arja Pettersson ja musiikista vastaa Viljami Lehtonen.

Tanssiteatteri Hurjaruuth: Flora & Fauna. @ Joona Pettersson.

Tanssiteatteri Hurjaruuth: Flora & Fauna. @ Joona Pettersson.

Festivaalin ulkomaisia esityksiä ovat ranskalaiskoreografi Thomas Lebrunin lapsille ja nuorille suunnattu tanssiteos Tel quel !, espanjalaisen, visuaaliseen teatteriin erikoistuneen teatteri Ponten Pien teos Loo sekä virolaisryhmä United Dancers of Zugan uusi teos meeleKolu/mindStuff.

Yli 7-vuotiaille suunnattu Tel que ! käsittelee erilaisuutta, suvaitsevaisuutta ja unelmia huumoria unohtamatta. Loo sopii myös perheen pienimmille – runollisessa ja visuaalisessa esityksessä teatteri muuntuu hiekkadyyneiksi ja aavikoksi. meeleKolu/mindStuff -teoksessa tutuista asioista tulee yllättäviä ja yllättävistä asioista arkisia – sopii lapsille ja leikkimielisille aikuisille.

United Dancers of Zuga: meeleKolu/mindStuff

United Dancers of Zuga: meeleKolu/mindStuff.

Festivaalin muita kotimaisia esityksiä ovat Jenni Kivelän koko perheelle suunnattu tanssiteos Kylli-koira ja elämisen sietämätön kepeys sekä Favela Vera Ortizin ja Jukka Tarvaisen tanssiteatteriteos Aventuristi!.

Kylli-koira on teatterillinen tanssiteos ihmismäisen koiran ajatuksista ja elämästä sekä tädistä, joka ei tiedä ollenkaan miten koiran kanssa eletään. Samalla tullaan puhuneeksi muun muassa rajoista ja niiden puuttumisesta, halimisen tarpeesta ja laumajärjestyksestä. Aventuristi! vie puolestaan matkalle, jossa matkakohteet sanelee sattumageneraattori. Vauhdikas esitys tarjoaa liikettä, teatteria ja livemusiikkia koko perheelle.