Ruutia! kansainvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille

UUTISET JA TIEDOTTEET
3.4.2018

Tanssiteatteri Hurjaruuthin kansainvälinen tanssifestivaali Ruutia! valtaa Kaapelitehtaan huhtikuussa.

Compagnia TPO: Panda’s home

Tanssiteatteri Hurjaruuthin kansainvälinen tanssifestivaali Ruutia! valtaa Kaapelitehtaan huhtikuussa. Festivaalilla nähdään lapsille ja nuorille suunnattuja esityksiä Italiasta, Espanjasta, Ranskasta ja Belgiasta sekä yksi suomalais-afrikkalainen teos. Festivaali järjestetään Kaapelitehtaalla Hurjaruuthin ja Zodiakin näyttämöillä 17.–21.4.2018.

Ohjelmistossa nähdään kansainvälisesti palkitun ja jo aiemmin festivaalilla vierailleen  italialaisryhmän Compagnia TPO:n uusin tanssiteos Panda’s Home. Interaktiivista videotekniikkaa ja nykytanssia yhdistävä esitys vie matkalle Kiinan kulttuuriin ja historiaan. Esitys palkittiin viime vuonna Shanghai Performance Arts Festivalilla.

Lisäksi Ruutia!-festivaalilla nähdään espanjalaisen nykytanssiryhmän DA TE Danzan pikkuväelle suunnattu identiteettiä käsittelevä tanssiteos Cuál es mi nombre…?, belgialaisryhmä Nevski Prospektin ystävyyttä ja menettämistä käsittelevä Amen to that ja ranskalaisohjaaja-näyttelijä-tanssijan Laurent Dupontin puutarhateos Sons…Jardins Secrets.

Nevski Prospect: Amen to that

Festivaalin aikana Hurjaruuthissa järjestetään myös Tanssiva satuhetki sateenkaaren väreissä, joka tuo perinteisestä heteroydinperhemallista poikkeavat tarinat näyttämölle.

Festivaalin päätöspäivänä lauantaina nähdään Outi Kallisen ja N’Fanly Camaran koko perheelle suunnattu afrikkalainen tanssi- ja musiikkikertomus Koirat, apinat ja maapähkinäpelto, jonka tarina kerrotaan myös suomalaisella viittomakielellä. Esityksen jälkeen järjestetään tanssi- ja musiikkityöpaja Hurjaruuthin näyttämöllä.


Ruutia! -festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. Festivaali on yli 20 vuoden ajan tutustuttanut kotimaista tanssi- ja teatteriyleisöä korkeatasoisiin kansainvälisiin esityksiin sekä uudenlaisiin tapoihin tehdä näyttämöteoksia lapsille ja nuorille.