Saku Koistinen on Roudan uusi taiteellinen johtaja

UUTISET JA TIEDOTTEET
21.3.2017

Roudan uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu tanssitaiteilija Saku Koistinen Pusulasta. Hän aloittaa työnsä elokuun alussa.

© Luke Daniels

© Luke Daniels

Saku Koistisen laaja osaaminen niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisesti suuntautuu kehittämään Routaa monipuolisesti, lähtökohtana korkea taiteellinen taso. Koistisen ajatukset ja kehittämisehdotukset Roudan tulevaisuudesta vastaavat Roudan tuoretta strategiaa.

Viimeksi kainuulaisyleisö on saanut nauttia Koistisen koreografiasta Vice Versa -duetolla tanssija Saju Harin kanssa vuonna 2013.

Saku Koistinen on vuodesta 2006 lähtien tanssinut useissa ryhmissä, mm. Tero Saarinen Companyssa, irlantilaisessa Teac Damsassa (Fabulous Beast Dance Theatre), tanssiteatteri Glims & Glomsissa ja Petri Kekoni Companyssa. Omia koreografioita hän on tehnyt vuodesta 2010 lähtien.

Kajaanilaisen nykytanssin tuotantoryhmä Routa viettää tänä vuonna 15-vuotisjuhlia.

Yksi vuoden kohokohdista on koreografi Kira Riikosen kajaanilaisten eläkeläisten kanssa tekemä teos Omalla luvalla. Esitys saa ensi-iltansa 5.4.2017. Kevätkaudella Roudassa vierailee vielä mm. Tanssiteatteri Minimi teoksella Hei, kelaa!, jonka koreografi on Anu Rajala-Erkut.