Sanna Kuusisto on valittu vuoden 2018 yhteisötanssitaiteilijaksi

UUTISET JA TIEDOTTEET
30.8.2018

Sanna Kuusisto on yhteisötanssin pioneeri, jolla on pitkä ura monipuolisena tanssitaiteilijana ja inklusiivisen taidekasvatuksen asiantuntijana. Kuusiston työlle tunnusomaista on taidetanssin ilmaisukeinojen edistäminen yksilön tai ryhmän omista lähtökohdista.

Vuoden 2018 yhteisötanssitaiteilijan valitsi Yhteisö tanssii ry. Valinta julkistettiin Kehärata tanssii -yhteisötanssifestivaalin yhteydessä 23.8.

Sanna Kuusisto käynnisti vuonna 1995 Uudenmaan CP-yhdistyksen tanssitaidekerhon, joka myöhemmin alkoi toimia osana Annantalon ryhmiä. Ryhmä sai Opetus- ja kulttuuriministeriön Lasten päivän palkinnon vuonna 2003. Henkilökohtaisen tanssitaiteen valtionpalkinnon Sanna Kuusisto sai työstään vuonna 2006.

Dancehearts Annantalolla 2018. Edessä Sanna Kuusisto, kuva Mauri Tahvonen.

Dancehearts nimellä nykyisin tunnettu ryhmä toimii aktiivisesti edelleen. Yli 20 vuotta Annantalolla tehdyn työn lisäksi Sanna Kuusisto on työskennellyt pitkään mm. Tanssiteatteri Raatikon yhteisötaideprojekteissa. Pedagogis-taiteellisen työnsä lisäksi hän on kouluttanut, mentoroinut ja toiminut aktiivisesti mm. Yhteisö tanssii ry:n hallituksessa.

Kollegat kuvailevat Sannaa henkilöksi, joka tinkimättömän avoimesti etsii tilaa yhdenvertaisuudelle. Hänen päämääränsä on jo useamman vuosikymmenen ajan ollut aktiivisesti edistää erityistä tukea tarvitsevien lasten oikeutta taiteen harrastamiseen. Pitkäaikaisen työparinsa kuvauksen mukaan Sanna selviää onnistuneesti epätoivoiseltakin tuntuvasta tilanteesta koko ryhmää rauhoittaen. Esimerkiksi kun tiloja kesäleirille ei saatu, niin leiri pidettiin ulkotilassa vaeltaen tai kun esitykseen pääsi vain yksi esiintyjä Sannan lisäksi, he päätyivät improvisoimaan esityksessä kaikkien puuttuvienkin roolit.

Rytmi, muoto ja tila yhdistävät tanssin muihin taiteenaloihin. Liike yhdistää tanssijan muihin tanssijoihin. Tanssien voi ilmaista mitä vain, kun uskoo niin. – Sanna Kuusisto nuorten työpajaesitteessä.

Lähde: Yhteisötanssifestivaalin tiedote