Sata tanssinopettajaa innostaa koko Suomen tanssimaan 2017

UUTISET JA TIEDOTTEET
23.8.2016

Iso joukko tanssinopettajia opetteli Kaapelitehtaalla ja Kuopiossa, miten saadaan koko Suomi tanssimaan Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi.

©Tanssin Tiedotuskeskus

©Tanssin Tiedotuskeskus

Sata opettajaa lähtee levittämään Koko Suomi tanssii -tanssihaastetta kaikkialle Suomeen monenlaisille yhteisöille ja harrastusporukoille. Opettajan voi tilata opettamaan tanssihaastetanssin omalle ryhmälle tai omalle työpaikalle vaikka tyky-päivänä. Kuudesta lajista voi valita yhden – tai useammankin. Valittavana on katutanssia, pari- ja kansantanssia, nykytanssia, balettia, showtanssia ja kaikille mahdollista esteetöntä tanssia.

”Toivomme että ihmiset kuvaisivat tanssinsa ja jakaisivat sen sosiaalisessa mediassa. Silloin osallistuu haasteeseen ja sillä tavoin haastetaan aina seuraava porukka mukaan!” kehottaa Pirjetta Mulari, Koko Suomi tanssii -projektin vetäjä.

Tanssihaasteen vastaanottaminen ei vaadi aiempia tanssitaitoja – tanssit sopivat ihan kaikille ikään tai liikuntakykyyn katsomatta.

”Kun kerroin parturilleni tanssihaasteesta, hän innostui heti lähtemään mukaan ja tilaamaan tanssinopetuksen omalle sählyporukalleen”, kertoo tanssihaasteopettajaksi kouluttautunut Tuulikki Pohjola Heinolasta.

Monet tanssinopettajat haluaisivat viedä tanssihaastetta erilaisiin työyhteisöihin. Hämeenlinnassa opettava Katarina Teperi opetteli show-, nykytanssi- ja balettikoreografiat voidakseen opettaa kaikkia niitä halukkaille. ”Minä haluaisin haastaa isäni työpaikan – olisi hienoa saada IT-ihmiset tanssimaan!” hän sanoo.

Nino Saikkonen, joka opettaa Raisio–Turku–Helsinki -akselilla, osallistui katutanssikoreografian opetukseen. ”Haluaisin haastaa vanhukset tai sitten ihan pienet lapset pitämään hauskaa tanssimalla, ja hiphop sopisi siihen hyvin”, hän intoilee.

Tanssihaasteessa ei kilpailla, eikä suorituksia mitata. Tarkoituksena on levittää tanssin iloa, joka voi tasa-arvoisesti koskettaa meitä kaikkia.

”Tärkeää on myös, että ihmiset saisivat kokemuksen siitä, mitä kaikkea tanssi voi olla”, sanoo tanssitaiteilija ja opettaja Veera Lamberg. ”Tällä tavoin saadaan lisää tanssinystäviä, jotka voivat löytää tiensä myös tanssikatsomoihin.”

Tanssihaaste-tanssit julkaistaan myös verkossa videoina tammikuussa, jonka jälkeen niitä voi opetella yksin tai porukalla. Opettajan kanssa haastekoreografiaa opetellessa voi saada vähän muutakin, esimerkiksi laji-, harrastamis- ja kehonhuoltovinkkejä.

Koko Suomi tanssii -kampanjaa ja tanssihaastetta koordinoi Tanssin Tiedotuskeskus ja se on osa Suomi 100 -ohjelmaa.

Lisätietoa: www.suomitanssii.fi