Seuraava Kiertoliike-foorumi syyskuussa

UUTISET JA TIEDOTTEET
3.6.2016

Tanssin ammattilaiset kokoava Kiertoliike-tapahtuma järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä 22.–23. syyskuuta Tanssin Aika -festivaalin yhteydessä. Kiertoliike 2016 -teemana on Yhteenkuuluvuus, yhteisöllisyys vai yksilöllisyys?

Kiertoliike on luentoja, paneeleja, pyöreän pöydän keskusteluja, esityksellisiä puheenvuoroja ja kannanottoja. Aamusessioita ja esityksellisiä puheenvuoroja pitävät Jyväskylässä Tanssiteatteri Tsuumi, Taikabox, Helena Ratinen, Jukka Tarvainen, Ulla Mäkinen ja Tanssiteatteri Liikeri.
Viime vuoden tapahtumasta kerätyn palautteen perusteella ohjelman rakennetta on muokattu niin, että pienryhmäkeskusteluille ja esityksellisille puheenvuoroille on annettu enemmän tilaa.

Puhujina kuullaan mm. Tampereen yliopiston sosiologian professoria Turo-Kimmo Lehtosta sekä kulttuuritutkija, FT Hanna Kuuselaa ja taiteilija Laura Rämää, jotka keskustelevat kollektiivisen työskentelyn haasteista ja sudenkuopista.

Paikalle tuleminen on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten asiat menevät eteenpäin.

– On tärkeää, että meillä tanssialalla toimivilla on vuodessa yksi tapahtuma, johon ihmiset kerääntyvät yhteen jakamaan ja vaihtamaan ajatuksia ajankohtaisista aiheista, sanoo Tanssin Aika -festivaalin taiteellinen johtaja Antti Lahti, joka on mukana Kiertoliikkeen sisältötyöryhmässä.

Ohjelmassa pohditaan tapahtuman kattoteemaa, yhteisöllisyyttä ja yksilöllisyyttä, taiteilijuuden, toimijuuden, johtajuuden, tuottajuuden sekä pedagogiikan näkökulmista.

Kiertoliike 2016 -sisältötyöryhmään kuuluvat Routa-ryhmän taiteellinen johtaja Kira Riikonen, Itäisen tanssin aluekeskuksen taiteellinen suunnittelija Tomi Paasonen ja Antti Lahti sekä työryhmää koordinoiva Tanssin talon sisältöasiantuntija Johanna Tuukkanen.

Tapahtuman järjestämisestä vastaavat Tanssin talo ry ja Keski-Suomen Tanssin Keskus yhteistyössä tanssin aluekeskusten kanssa.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 31. elokuuta 2016: ILMOITTAUTUMINEN TÄSTÄ

Hinta: 20 euroa / yksi päivä, 30 euroa / kaksi päivää. Hinnat sisältävät Kiertoliikkeen päiväohjelman sekä sisäänpääsyn Tanssin Aika -festivaalin yhteydessä järjestettävälle klubille.

EARLY BIRD – ennakkohinta: 15 €/1 päivä, 25 €/2 päivää, kun ilmoittaudut 30.6.2016 mennessä.

Kiertoliike on tanssin kentän valtakunnallinen ammattilaisfoorumi, joka kokoaa tanssialan toimijoita yhteen. Se on tarkoitettu kaikille tanssin parissa toimiville, lajista ja ammattinimikkeestä riippumatta – sekä taiteellisissa että muissa tehtävissä toimiville. Vuosittain eri puolilla Suomea paikallisten tanssifestivaalien yhteydessä järjestettävän foorumin teemat koostuvat alan ajankohtaisista kysymyksistä.