Siina Ounaslehdolle Paavo Väyrysen rahaston palkinto

UUTISET JA TIEDOTTEET
18.10.2018

Suomen Nuorisoseurojen nuorisoseurakokous palkitsi Paavo Väyrysen rahaston palkinnoilla tanssinopettaja Siina Ounaslehdon (os. Toimela) ja Klaukkalan nuorisoseuran teatteriharrastaja Mikko Hyypiön. Paavo Väyrysen rahaston palkinnolla tuetaan vuosittain Nuorisoseurojen nuoria taiteilijoita ja harrastajia.

©Essi Pulju

Sodankylästä kotoisin oleva Siina Ounaslehto (s.1990) aloitti kansantanssin Jutaringissä viisivuotiaana ja toimi yhdistyksen kansantanssiryhmien vetäjänä vuosina 2006-2010. Jyväskylän musiikkipedagogiopintojensa aikana Ounaslehto toimi tanssijana ja ohjaajana ISOn Tanhuujissa. Myöhemmin Ounaslehto valmistui Oulun ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi kansantanssin suuntautumisvaihtoehdossa ja opettaa tällä hetkellä tanssia Jutaringissä Sodankylässä.

Aktiivisen nuorisoseuratoiminnan lisäksi Ounaslehto on toiminut erilaisissa kokoonpanoissa kansanmusiikin ja -tanssin parissa mm. Vinha triossa ja kansantanssin ammattiyhteisö Kipuna Kollektiivissa, jonka yksi perustajajäsenistä hän on. Ounaslehdon viimeisin tanssiteos Rauha sai ensi-iltansa Oulussa elokuussa 2018.

”Olin todella yllättynyt kuullessani palkinnosta! Tuntuu hienolta, että työtäni on seurattu ja se huomioidaan näin”, kommentoi Ounaslehto.