Sivuaskel-festivaali toteutetaan kotimaisin voimin, islantilaisittain maustettuna

UUTISET JA TIEDOTTEET
8.1.2021

Zodiakin vuosittainen Sivuaskel-festivaali on lähtökohtaisesti kansainvälinen nykytanssifestivaali, mutta tänä vuonna ohjelmisto pohjaa kotimaiseen tanssitaiteeseen.

Saga S.dóttir, Halla Thordardottir ja Adalheidur Halldorsdottir © Adalheidur Halldorsdottir

Saga S.dóttir, Halla Thordardottir ja Adalheidur Halldorsdottir © Adalheidur Halldorsdottir

Helmikuun ensimmäisellä viikolla järjestettävä tapahtuma on perinteisesti esitellyt nykytanssin uusia virtauksia ja mielenkiintoisia tekijöitä, joita usein ei ole aiemmin nähty Suomessa. Tänä talvena festivaali toteutetaan pienempimuotoisena ja pääosin kotimaisten taiteilijoiden voimin.

Sivuaskeleen tämänvuotisen ohjelmiston pääpaino yleisön suuntaan on verkon välityksellä tapahtuvissa esityksissä ja keskusteluissa. Varsinaisia yleisölle suunnattuja esityksellisiä tapahtumia on vain pari, ja nekin on suunnattu muutamalle katsojalle kerrallaan.

Tavoitteena on silti tarjota yleisölle mielekkäitä ja merkityksellisiä kokemuksia, sekä taiteilijoille mahdollisuuksia toimia.

Yksi festivaaliohjelman osa ovat työskentelyresidenssit. Residenssissä työskentelee myös festivaalin ainoa kansainvälinen ryhmä islantilaisen tanssija-esitystaiteilija Saga S.dóttirin johdolla. Hänen kanssaan residenssiin saapuvat Halla Thordardottir ja Adalheidur Halldorsdottir. Residenssi toteutuu osana NREP – Nordic Residency Exchange Programme -ohjelmaa.

Sivuaskel-festivaali järjestetään 4.-13. helmikuuta. Tapahtumapaikkoina ovat Kaapelitehdas ja Itäkeskuksen Stoa sekä verkkoalustat. Ohjelmisto julkaistaan kokonaisuudessaan maanantaina 18. tammikuuta.

Kansainvälinen Sivuaskel-tanssifestivaali on järjestetty vuodesta 1996 alkaen.