Sottiisi-Moves liikuttaa Tampereella lokakuun tapahtumassa

UUTISET JA TIEDOTTEET
15.9.2020

SottiisiMoves 2020 on useita tanssilajeja ja folkia yhdistävä tapahtumaviikonloppu Tampereella 16.-18.10. Suomen mittavimpiin kuuluvassa tanssin ja musiikin tapahtumassa sekä Pispalan Sottiisi että Nuori Kulttuuri -katselmus juhlivat 50-vuotista taivaltaan. Osallistujia on ilmoittautunut jo noin 1 000.

Sottiisi-Moves-tapahtuman mainosbanneri

Monipuolisessa ohjelmassa on tanssia tangosta kansantansseihin ja streetlajeihin, konsertteja ja esityksiä. Ensi-iltansa Tampereella saavat Pispalan Sottiisin vuoden 2020 kansantanssiyhtyeen Kimurantin uusi teos ja Santasport Lapin Urheiluopiston tanssinopiskelijoiden teos. Pispalan Sottiisin 50-vuotisjuhlateos Saa tanssia! toteutetaan koronatilanteesta johtuen striimattuna: teoksen tunnelmat välitetään lauantaina 17.10. live-studion kautta verkkoon.

Samaan aikaan Tampereella järjestetään Samuelin Poloneesi, joka tuo paikalle noin 150 pelimannia.

Tärkeässä osassa tapahtumaa ovat nuorten Moves-katselmukset, joihin on ilmoittautunut noin 60 nuorten ryhmää tanssilajien koko kirjosta. Nuori Kulttuuri Moves-katselmuksen päättää huikea gaala, jossa jaetaan nuorille stipendejä ja kunniakirjoja.

Alunperin tapahtuma piti järjestää kesäkuussa. ”Koronatilanteen kehitystä seurataan toki tarkasti valmistautumisessa”, kertoo Jukka Heinämäki Pispalan Sottiisin johdosta.

Osallistujien turvallisuus taataan tehostetuilla hygieniakäytänteillä ja turvaväleillä. ”Tiloja on useita, Tampere-talon viisi eri salia sekä Sampola. Salien yleisökapasiteetista on maksimissaan 50% käytössä”, Heinämäki tarkentaa.

Tapahtumakokonaisuuden järjestää Suomen Nuorisoseurat yhdessä Tampereen kaupungin kanssa.

Katso koko ohjelma sottiisi.fi -sivuilta ›