SPARKS-hankkeen myötä Tanssin taloon tuotetaan kuusi kantaesitystä – SKR tukee hanketta 500 000 eurolla

UUTISET JA TIEDOTTEET
19.11.2019

Tanssin talo käynnistää vuonna 2020 nelivuotisen SPARKS-hankkeen tanssin ammattilaisille. Hankkeeseen valituista teoksista kuusi tullaan näkemään Tanssin talon näyttämöillä vuosina 2022–2023. Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt hankkeelle merkittävän 500 000 euron avustuksen.

Tanssin talon rakennustyömaa Ruoholahdessa lokakuussa 2019. ©Jonne Sippola

Suomen ensimmäinen tanssille omistettu talo avaa ovensa Helsingin Ruoholahdessa loppuvuodesta 2021. Tanssin talon tilat ja tuotannollinen rakenne tuovat tullessaan uudenlaisia taiteellisia ja tuotannollisia mahdollisuuksia alan toimijoille. Nyt käynnistyvän SPARKS-hankkeen tavoitteena on yhdessä opetella uuden toimintaympäristön lainalaisuudet ja löytää kestävät tuotantomallit. Hankkeen kokonaisbudjetti on 800 000 euroa, josta Suomen Kulttuurirahaston osuus on 500 000 euroa.

Hankkeen myötä sekä 700-paikkaiseen Erkko-saliin että 250-paikkaiseen Pannuhalliin tuotetaan kumpaankin kolme kantaesitystä. Erkko-saliin valittavien teosten työryhmät muodostuvat taiteilijoista, joilla on vahva kiinnostus suuren näyttämön tuotantoihin ja halu kehittää omaa ajatteluaan suuren näyttämön yleisösuhteesta. Pannuhallissa nähtävissä tuotannoissa keskitytään uransa alkuvaiheessa olevien taiteilijoiden työn mahdollistamiseen. Hankkeessa kiinnitetään huomiota valtakunnallisuuteen ja tanssin laajan kirjon toteutumiseen.

Teoshaku SPARKS-hankkeeseen käynnistetään keväällä 2020. Työskentely teosideoiden parissa aloitetaan näillä näkymin syksyllä 2020. Lisätietoja hankkeen tarkemmasta toteutuksesta ja aikataulusta julkaistaan haun avaamisen yhteydessä.