Spring Roll -festivaali on alusta eri taiteenalojen vuoropuhelulle
Ehkä-tuotannon Spring Roll on heräävän vuodenajan kynnykselle sijoittuva, taiteenaloja yhdistävä festivaali. Tapahtuma koostuu uuden tanssin ja esitystaiteen vierailuesityksistä, luennosta, konsertista, runoluennasta, työpajasta ja näyttelystä.

Spring Roll -festivaali järjestetään 24.3.–2.4. Turussa
Ehkä-tuotannon Spring Roll -festivaali tarjoilee tänä keväänä yleisölle poikkitaiteellisen ja runsaan ohjelmistokokonaisuuden Lainnon kutomorakennuksessa työskentelevien vapaan taidekentän toimijoiden yhteistyönä. Reilun viikon ajalle sijoittuvan festivaalin ohjelmistossa nähdään ja koetaan muun muassa uuden tanssin- ja esitystaiteen vierailuesityksiä, kokeellisen musiikin konsertti, luento ruumiillisesta kuratoinnista, runouden luentatilaisuus, valokuvateosten yhteisnäyttely ja ääntä havainnoiva työpaja. Tapahtuma järjestetään Ehkä-tuotannon Nykytaidetila Kutomolla, Osuuskunta Poesian työhuoneella ja kuvataiteilija Hertta Kiiskin studiossa Kutomolla Turussa.
Festivaali käynnistyy perjantaina 24.3. klo 17 Hertta Kiiskin studiolla Kiiskin ja Adele Hyryn yhteisnäyttelyn Ikivanhoja, vasta tehtyjä, semi tuoreita ja uudehkoja töitä avajaisten merkeissä. Näyttely on avoinna sunnuntaihin 2.4. asti vaihtelevin aukioloin.
Festivaalilauantaina 25.3. klo 17 Poesian työhuoneen Avoimissa runoissa kuullaan kirjoittajien Mikael Brygger, Erkka Filander, Matias Loikala ja Henriikka Tavi maailmaan kuoriutuneita ja vielä kuoriutumattomia tekstejä. Ilta jatkuu klo 19 Nykytaidetila Kutomolla koreografi Jenni-Elina von Baghin tanssiteoksen As time goes by vierailuesityksellä. Teos kantaesitettiin Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa Helsingissä Sivuaskel-festivaalilla helmikuussa 2023 ja sitä on työstetty Ehkä-tuotannon taiteilijaresidenssissä Nykytaidetila Kutomolla. Traagisen ja koomisen sävyjä sisältävässä, seitsemän esiintyjän tanssimassa teoksessa tarkastellaan aikaa monitahoisena kysymyksenä sekä tuodaan näkyväksi ihmiskehon monikerroksellisuutta ja sen vuorovaikutuksellisuutta ympäristön kanssa.
Perjantaina 31.3. klo 19 festivaaliohjelmistossa Nykytaidetila Kutomolla nähdään ranskalais-norjalaisen koreografin Orfee Schuijtin tanssiteos Thing Power. Kolmen tanssijan – Ingrid Haakstad, Orfee Schuijt ja Soile Voima – ja esinekokoelman esityksessä kehot ja elottomat materiaalit ovat tasa-arvoisia koreografisia toimijoita. Muotoja, medioita ja tekstuureja työstävä esitys keskittyy inhimillisten ja ei-inhimillisten suhteiden aistillisuuteen. Thing Power sai ensi-iltansa RIMI/IMIR SceneKunstissa Stavangerissa Norjassa marraskuussa 2020 ja sitä on työstetty Ehkä-tuotannon taiteilijaresidenssissä Nykytaidetila Kutomolla.
Festivaali jatkuu kuun vaihteen yli kun Nykytaidetila Kutomolla voi osallistua Satu Herralan luennolle Ruumiillinen kuratointi – luento (kehossa) lauantaina 1.4. klo 17. Luento on yritys artikuloida sitä, mitä ruumiillinen tietoisuus voi antaa kuratointityölle käyttäen feministiteoreetikko ja fyysikko Karen Baradin toimijuusrealismia portaalina. Luento pohjaa Herralan Aalto-yliopistossa tekemään väitöstutkimukseen ja on jatkumoa hänen Nykytaidetila Kutomolla aiemmin maaliskussa ohjaamalleen työpajalle. Lauantainen festivaali-ilta jatkuu klo 19 Nykytaidetila Kutomolla turkulaisen kokeellisen musiikin ryhmittymä Himeran konsertti-illan merkeissä. Illan aikana kuullaan norjalaisen kitaristi ja säveltäjä Fredrik Rastenin Murmurations-teossarjaa, sekä Himera-työryhmän jäsenten Marja Ahti, Niko-Matti Ahti, Antti Tolvi ja Rasmus Östling yhteissävellys Yksi (Kevät).
Festivaalin päättää sunnuntaina 2.4. klo 13–15 taiteilija ja qi gong-ohjaaja Antti Tolvin kaksituntinen työpaja Gong, ääni. Työpajassa kuunnellaan ja havaitaan tilassa, kehossa ja mielessä leijuvaa harmoniaa ja se sopii kaikille kiinnostuneille yli 15-vuotiaille.