#StopHatredNow 2021 -tapahtuman ohjelma julkaistu

UUTISET JA TIEDOTTEET
23.4.2021

Interkulttuurinen ja antirasistinen tapahtuma-alusta #StopHatredNow järjestetään jälleen virtuaalisesti toukokuun puolivälissä. Uutta diskurssia luova tapahtuma pyrkii tänä vuonna luomaan toivon näkymiä.

Graphics Antti Kekki

#StopHatredNow 2021 haluaa kannustaa jatkamaan normikriittistä unelmointia kriisin keskellä. Tänä vuonna uutta diskurssia luovan tapahtuman teemana on Reshaping Horizons of Hope – Kohti toivon näkymiä. Tapahtuman tavoitteena on voimaannuttaminen, jotta kriisinkin keskellä ihmiset jaksaisivat aktiivisesti unelmoida.

Tapahtuman toisena läpikulkevana teemana on se tosiasia, että asiat eivät muutu vain odottamalla. Kulttuuri- ja taidekenttä tarvitsee aktiivista toimijuutta ja kaikkien panosta, jotta se selviäisi kuluneen vuoden kriisistä. Tapahtuma painottaa tänä vuonna vastuun kysymyksiä ja kysyy, miten kukin omien voimavarojensa ja resurssiensa puitteissa voisi osallistua yhteisten tulevaisuuksien rakentamiseen.

Usean taide- ja kulttuuriorganisaation yhteistyönä toteuttama #StopHatredNow rakentaa positiivisessa hengessä keskustelua diversiteetistä, inklusiivisuudesta, valtarakenteista, toiseudesta sekä intersektionaalisista feministisistä strategioista. Tapahtuma kutsuu osallistujia aktiiviseen, lempeään unelmointiin ja uusien toivon näkymien luomiseen.

Vuoden 2021 ohjelma tarjoaa maksuttomia luentoja, keynote-puheita, keskusteluja, työpajoja ja taiteellisia tuloksia. Tapahtuman avaa Ceyda Berk-Söderblomin ja Sepideh Rahaan moderoima keskustelu Opetus- ja kulttuuriministeriön Taide, kulttuuri ja moninainen Suomi -loppuraportista. Muita puhujia ja keskustelujen vetäjiä ovat muun muassa tanssija-esiintyjä Maija Karhunen, tanssija Marika Peura yhdessä Jenny Kasogon ja Ajak Majokin kanssa sekä koreografi Sonya Lindfors.

Koko ohjelma on nähtävissä täällä >

Tapahtuma on kokonaisuudessaan maksuton. Se pidetään pääsääntöisesti englanniksi, mutta myös muita kieliä käytetään. Käytetty kieli on merkitty ohjelmaan jokaisen tilaisuuden kohdalle.


#StopHatredNow järjestetään virtuaalisesti 17.-21.5.2021. Tapahtuman tuottavat yhteistyössä Caisa, Globe Art Point, Goethe-Institut Finnland, Helsingin kaupunki, Interkult ry, Kulttuuria kaikille -palvelu, New Theatre Helsinki, Punos ry, Taideyliopisto, UrbanApa sekä Zodiak – Uuden tanssin keskus.

Lisätiedot ja haastattelutiedustelut:
Essi Brunberg
Tiedottaja
+358408699466 / essi.brunberg@gmail.com