#StopHatredNow rakentaa keskustelua diversiteetistä ja valta-asetelmista

UUTISET JA TIEDOTTEET
4.5.2023

#StopHatredNow on interkulttuurinen ja antirasistinen tapahtuma-alusta, joka luo uutta diskurssia moninaisuudesta. Tämän vuoden teemana on Rooting Change – Muutoksen juurruttaminen.

© Mire Mroué

Taiteen kenttä tarvitsee työkaluja vastatakseen muuttuvan maailman tarpeisiin.

Usean taide- ja kulttuuriorganisaation yhteistyönä toteuttama #StopHatredNow-tapahtuma rakentaa positiivisessa hengessä keskustelua diversiteetistä, inklusiivisuudesta, valtarakenteista, toiseudesta, sekä intersektionaalisista feministisistä strategioista. Inklusiivisuus, moninaisuus, syrjimättömyys, saavutettavuus sekä sosiaalinen ja ekologinen kestävyys ovat jokaisen taide- ja kulttuuri-instituution tulevaisuutta määrittäviä kysymyksiä.

Luvassa on keynote-puheita, luentoja, työpajoja, paneelikeskusteluja sekä taiteellista sisältöä. Tapahtuma on suunnattu taide- ja kulttuuri-instituutioille, yksittäisille taiteilijoille ja toimijoille sekä kulttuurivaikuttajille, mutta kuka tahansa aiheista kiinnostunut on tervetullut mukaan keskustelemaan. Valtaosa ohjelmasta järjestetään virtuaalisesti Zoomissa ja tapahtuman striimiä voi seurata osoitteessa: www.stophatrednow.fi.

#StopHatredNow alkaa maanantaina 15.5., jolloin osallistujiksi toivotaan erityisesti kulttuuri-instituutioissa työskenteleviä. Aloituspäivä tarjoaa sekä hyödyllisiä käytännön oppeja, että herättelee keskustelemaan instituutioiden vastuusta.

Tapahtuman kielet ovat suomi ja englanti. Käytetty kieli on merkitty ohjelmaan jokaisen tilaisuuden kohdalle. Tapahtuma on kokonaisuudessaan maksuton!

Suurin osa ohjelmasta järjestetään Zoomissa, mutta joitain tapahtumia järjestetään myös livenä. Yksittäiset tapahtumat järjestetään Zoomissa ellei toisin mainita.

Maanantai 15.5. Institutional Day

Tiistai 16.5. Next Steps in Intersectionality

Keskiviikko 17.5. Community and Youth

Torstai 18.5. From Words to Action – How to Organize

Perjantai 19.5. Soft Gathering