#StopHatredNow ravistelee taidemaailman normeja

UUTISET JA TIEDOTTEET
24.4.2017

#StopHatredNow -tapahtuma-alusta luo uutta diskurssia moninaisuudesta. Tänä vuonna tapahtuma on suunnattu taideorganisaatioille, taiteilijoille ja kulttuurivaikuttajille: 9.–11.5. Kansallisteatterin Lavaklubilla pohditaan muun muassa, mikä tekee taiteesta taidetta ja miksi länsimaisessa taidekäsityksessä on koira haudattuna.

@ Antti Kekki

@ Antti Kekki

Usean taideorganisaation yhteistyönä toteuttama tapahtuma synnyttää keskustelua diversiteetistä, valtarakenteista, toiseudesta, representaatioista sekä antirasistisista strategioista. Samalla luodaan uudenlaista moninaisuuden diskurssia käytännössä. Maksuttomat luennot, keskustelut ja työpajat on suunnattu erityisesti taideorganisaatioille, taiteilijoille ja kulttuurivaikuttajille:

“Ajatuksena on kohdistaa kulttuurilaitosten katse niihin itseensä: Miten kuratoidaan moniäänisesti, mitä pidetään hyvänä taiteena. Esimerkiksi näihin kysymyksiin etsitään yhteisiä vastauksia”, sanoo tapahtuman taustalla vaikuttavaa UrbanApa-taideyhteisöä luotsaava koreografi Sonya Lindfors.

Taiteilija Kenneth Sirénin luennolla ja työpajassa käsitellään erilaisia sukupuolisuuksia esittävissä taiteissa. Vapaa kirjoittaja Maryan Abdulkarimi ja Sonya Lindfors johdattavat tutkimaan näyttämöllä tapahtuvia vallan mekanismeja. Suomi Kuntoon! Lasikatot pa*kaksi! -keskustelussa etsitään puolestaan käytännön ratkaisuja siihen, miten lasikattoja voitaisiin poistaa suomalaisista taideinstituutioista.

Luvassa on tottakai myös musiikkia, tanssia ja vapaata hengailua. Natalia ja Sergio Castrillón muodostaman Duo Cassagin kokeellisessa OUT OF THE BOX -esityksessä esitystaide ja improvisaatio kohtaavat musiikin, melun sekä teatterin. Ruskeat Tytöt -klubilla keskustellaan ja bailataan: DJ Namulei soittaa RNB:tä, hiphopia ja dancehallia ruskeudesta ja tyttöydestä.

Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä UrbanApa, Kulttuuria kaikille -palvelu, Kulttuurikeskus Caisa, Interkult, Aalto-yliopiston ViCCA / CuMMA, Zodiak – Uuden tanssin keskus, ArtsEqual, Kansallisteatterin Lavaklubi sekä Ruskeat Tytöt.