#STOPHATREDNOW – Valta ja muutos 14.-17.5.2018 Helsingissä

UUTISET JA TIEDOTTEET
26.4.2018

Taiteen kenttä on murroksessa. Kritiikki taidekentän homogeenisyydestä ja eksklusiivisuudesta on voimistunut ja rakenteet ovat läpivalaisun alla. Vuonna 2016 ensimmäisen kerran järjestetty #StopHatredNow -tapahtumakokonaisuus valtaa Kiasman, Kulttuurikeskus Caisan, Ateneumin ja Kansallisteatterin Lavaklubin 14.-17.5.2018. Nelipäiväisen tapahtuman teemana on Valta ja muutos.

Ohjelmassa kuullaan puheenvuoroja ja käydään keskustelua taiteen kentän rakenteista, yhdenvertaisuudesta, kulttuurisesta omimisesta, kuratoinnin politiikasta, ihmiskäsityksestä ja normikriittisestä johtajuudesta sekä unelmoidaan ja kuljetaan kohti parempaa maailmaa. Ohjelmaa täydentävät pienryhmäkeskustelut, työpajat ja koreografi Sonya Lindforsin COSMIC LATTE -teos Zodiak -Uuden tanssin keskuksessa.

Tapahtuman avaa Kiasmassa maanantaina 14.5. järjestettävä, kulttuuritoimijoille ja taideinstituutioille suunnattu Power and Change: Inclusive Leadership -seminaari. Miten huomioida moninaisuutta rekrytoinnissa, kuratoinnissa ja strategisessa työskentelyssä? Miten rakentaa ja johtaa inklusiivista taidelaitosta monikielisessä, kulttuurisesti moninaisessa yhteiskunnassa? Seminaarin ilmoittautuminen on auki 2.5. saakka.

Tiistaista 15.5. torstaihin 17.5. jatkuvan tapahtumien päiväkohtaisia teemoja ovat mm. The Future will be different, On Cultural appropriaton, Otherness and contemporainety ja The future of the media. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ohjelmaa on sekä suomeksi että englanniksi.

Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä UrbanApa, Kulttuuria kaikille -palvelu, Kiasma, Ateneum, Kulttuurikeskus Caisa, Interkult, Globe Art Point, Goethe-institut, Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore, Aalto-yliopiston taiteen laitos, Zodiak –Uuden tanssin keskus, ArtsEqual, Kansallisteatterin Lavaklubi ja Ruskeat Tytöt.

Lisätiedot:
UrbanApan taiteellinen johtaja: Sonya Lindfors // sonya@urbanapa.fi // 040 5164420
Tuottaja: Terhi Pursiainen // producer@urbanapa.fi // 040 8675262


Tapahtumapaikat:

Kiasma: Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki
Caisa: Kaikukatu 4, 00530 Helsinki, sisäpiha
Ateneum: Kaivokatu 2, 00100 Helsinki
Lavaklubi: Läntinen Teatterikuja 1, 0010 Helsinki