STOPP jakoi tanssikasvattaja- ja tanssikasvatus elämäntyönä-palkinnot

UUTISET JA TIEDOTTEET
28.11.2018

Tanssikasvattaja-palkinto myönnettiin nurmijärveläiselle Suvi Kajaukselle ja Tanssikasvatus elämäntyönä -palkinnot tanssitaiteilija Aarne Mäntylälle sekä tanssitaiteilija Liisa Nojoselle. Palkinnot jaettiin osana 24.11. Kansallisoopperan Alminsalissa järjestettyä tanssioppilaitosten NykytanssiPaletti-tapahtumaa.

Suomen tanssioppilaitosten liitto palkitsee Tanssikasvattaja -palkinnolla tanssipedagogi Suvi Kajauksen hänen osaamisestaan ja ansioistaan tanssi- ja taidekasvattajana. Vuodesta 2000 tanssinopettajana toiminut Kajaus on kehittänyt pojille suunnattua tanssinopetusta Nurmijärven Tanssiopistossa erinomaisin tuloksin.

Tanssikasvatus elämäntyönä -palkinto jaettiin kahdelle mittavan elämäntyön tanssin parissa tehneelle tanssitaiteilijalle, Aarne Mäntylälle ja Liisa Nojoselle.

Aarne Mäntylä on vuodesta 1975 alkaen toiminut ammattimaisesti suomalaisen taidetanssin ja myöhemmin tanssin taiteen perusopetuksen kentällä. Hän on toiminut tanssijana Suomen Kansallisbaletissa, Tanssiteatteri Raatikossa sekä kokeellisissa ryhmissä tanssin free lance -kentällä. Vantaan Tanssiopiston rehtorina hän toimi 1987-2018 niin paikallisen kuin valtakunnallisen tanssikoulutuksen kehittäjänä. Aarne Mäntylä on saanut tanssitaiteen valtionpalkinnon vuonna 2002 poikien tanssinopetuksen kehittämistyöstä.

Liisa Nojonen on toiminut tanssin kentällä työnantajana ja taiteilijana vuodesta 1979 alkaen, jolloin hän perusti Poriin oman tanssikoulun toimien sen rehtorina kevääseen 2018 asti. Vuonna 1988 hän perusti tanssin ammattiryhmän Pori Dance Companyn. Liisa Nojonen on oman työnsä kautta ammattilaistanut tanssin kenttää, luonut uusia tanssin työnantajia, kouluttanut ammattitanssijoita, kehittänyt paikallista tanssiharrastusta sekä linkittänyt yhteyksiensä avulla suomalaisen tanssikentän jazztanssin kansainväliseen toimintaympäristöön. Hän on toiminnastaan saanut tanssitaiteen valtionpalkinnon vuonna 2006.