Stretch Göteborg taipuu verkkotapahtumaksi elokuussa

UUTISET JA TIEDOTTEET
15.6.2020

Tanssin kentän kansainvälinen ammattilaistapahtuma Stretch järjestetään 20.-22. elokuuta verkossa. Pohjoismaiden ja Baltian tanssiverkosto Keðja kutsuu tanssin ammattilaiset ympäri Euroopan inspiroitumaan key note -puheenvuoroista, presentaatioista, työpajoista ja juhlista – poikkeuksellisesti etänä.

Edellisen kerran Stretch järjestettiin Turusssa lokakuussa 2019 sen kootessa yhteen 254 tanssin ammattilaista aina taiteilijoista tuottajiin, presentereihin ja muihin alalla toimiviin. Elokuussa 2020 Stretchin oli määrä tapahtua Göteborgissa. Koronatilanteesta johtuen se siirtyy verkkoon. Tapahtuman ohjelmisto julkaistaan kesäkuun aikana ja samalla rekisteröityminen alkaa (TÄÄLLÄ).

Korona-kevät on aiheuttanut esittävän taiteen kentällä kriisin, jonka myötä alalla toimimisen tulevaisuuden pohtiminen yhdessä on entistä tärkeämpää. Stretch luo ja ylläpitää yhteyksiä, tarjoaa vertaistukea sekä antaa aikaa pohtia omaa työtä.

“Koen, että Stretch antoi aikaa pohtia tarkemmin omaa asemaa ammattikentällä, ammatti-identiteettiä ja arvoja. On erittäin tärkeää, että pyrimme yhteisvoimin kehittämään taiteen kentän toimintamalleja ja työskentelytapoja kestävämmiksi”, kuvaili Stretch-kokemustaan tuottaja Anni Hiekkala lokakuussa 2019. (Lue lisää Turun tapahtumasta täältä.)

Stretch Göteborg 20.-22. elokuuta verkossa. Seuraa tapahtumaa Facebookissa ja kuulet ensimmäisenä ohjelmistojulkaisusta ja rekisteröitymisen alkamisesta.

Vuoden 2020 tapahtuman järjestää Cultural Development Administration, Region Västra Götaland (former Kultur i Väst). Eyrun Thorhallsdottir, Regional Dance Advisor and Project Leader for Stretch 2020 c/o Edition, E-mail: eyrun.thorhallsdottir@vgregion.se