Suomalainen tanssi esittäytyy CINARSin verkkotapahtumassa

UUTISET JA TIEDOTTEET
9.11.2020

Kanadan Montrealissa joka toinen vuosi järjestettävä esittävien taiteiden messu- ja showcase-tapahtuma CINARS järjestetään tänä vuonna verkossa.

Nordic SquareMonet kansainväliset esittävän taiteen tapahtumat on peruttu tai siirretty vallitsevan tilanteen vuoksi eteenpäin, mutta tapahtumia järjestetään myös virtuaalisesti. Vaikka matkustus- ja kokoontumisrajoitukset vaativat järjestäjiltä kekseliäisyyttä, esimerkiksi esittävän taiteen messutapahtuma voidaan käytännössä järjestää ilman fyysisiä kohtaamisia.

CINARS Web -tapahtuma toimii kohtaamispaikkana esittävän taiteen ammattilaisille ja tuotantotahoille. Sen tarkoituksena on rakentaa pitkäaikaisia yhteistyökuvioita ja avata ryhmille mahdollisuuksia kiertämiseen tulevaisuudessa.

Tanssin tiedotuskeskus jakaa näyttelyosaston yhdessä muiden pohjoisten organisaatioiden kanssa. The Nordic Square on virtuaalinen alusta, jossa voi keskustella ja sopia henkilökohtaisia tapaamisia.

Lisäksi esimerkiksi Tanssiteatteri Hurjaruuth ja Arts Management Helsinki pystyttävät omat virtuaaliset messuosastonsa. Myös Pragma Helsinki on näytteilleasettajana edustaen koreografi Johanna Nuutista, koreografi Valtteri Raekalliota, Kekäläinen & Companya sekä Tanssiteatteri Auracoa.

Yksittäisistä suomalaistoimijoista CINARS Webissä ovat mukana Carl Knif Company, Tero Saarinen Company ja The Days Project.

CINARS Web -virtuaalitapahtumaa vietetään 9.-13.11.2020.