Suomalainen tanssielokuva niittää palkintoja maailmalla

UUTISET JA TIEDOTTEET
8.2.2017

Thomas Freundlichin ja Valtteri Raekallion lyhytelokuva Cold Storage kiinnostaa maailmalla. Elokuva on valittu ensiesityksensä jälkeen jo 15 kansainvälisen elokuvafestivaalin ohjelmistoon – viimeksi elokuva palkittiin tanssielokuvafestivaaleilla Los Angelesissa Yhdysvalloissa ja Logroñossa Espanjassa.


Cold Storage

Ohjaus:
Thomas Freundlich

Koreografia:
Valtteri Raekallio

Esiintyjät:
Valtteri Raekallio ja Eero Vesterinen

Musiikki:
Kimmo Pohjonen

Leikkaus:
Jukka Nykänen

Tuotanto:
Lumikinos Production Oy

“Monille festivaaleilla on hurjasti hakijoita. Tietysti lämmittää mieltä, jos oma elokuva valikoituu mukaan. Se antaa luottamusta, että asiat, joita on haluttu tuoda esiin, välittyvät eteenpäin”, sanoo elokuvan ohjaaja Thomas Freundlich.

“Olimme innoissamme, että saimme Cold Storagen LA Dance Film Festivalin ohjelmistoon”, iloitsee Alexa Roman, toinen festivaalin tuottajista.

Elokuva voitti ensimmäistä kertaa tammikuussa 2017 järjestetyillä festivaaleilla yhteistyökumppani StandardVisionin myöntämän palkinnon.

Cold Storage palkittiin elokuvallisista ansioista. Palkintona elokuvasta näytetään katkelmia ulkoilmanäytöllä Los Angelesissa yhdessä kahden muun palkitun elokuvan kanssa”, kertoo Roman.

Elokuva voitti tammikuussa 2017 myös parhaan elokuvan palkinnon Fiver-tanssielokuvafestivaaleilla Logroñossa Espanjassa.

@ Cold Storage

Cold Storage

Mikä pilkkijän ja jäämiehen kohtaamisessa sitten maailmalla kiinnostaa?

Cold Storage -elokuvassa pilkkijä (Valtteri Raekallio) löytää jään alta esihistoriallisen jäämiehen (Eero Vesterinen) ja sulattaa tästä itselleen kaverin. 9-minuuttisen elokuvan tarina kerrotaan liikkeen ja tanssin keinoin ilman dialogia.

Cold Storage on ensisijassa narratiivinen lyhytelokuva ja salavihkaa tanssielokuva. Uskon, että tarina tekee elokuvasta lähestyttävän”, Freundlich sanoo.

Freundlichin mukaan tanssielokuvalla menee hyvin – kotimaahan hän toivoisi lisää tuotannollisia resursseja:

“Tanssielokuva on todella elinvoimainen tekemisen muoto – mahdollisuudet siinä ovat rajattomat. On huikeaa, kuinka paljon ja osaavasti tanssielokuvia tehdään. Suomalainen osaaminen ei jää tässä yhtään jälkeen. Meiltä puuttuu kuitenkin tuotannollisia resursseja, jotka vaikuttavat lopputulokseen. Suomen Elokuvasäätiön, Ylen ja Loikka-festivaalin käynnistämä tanssielokuvan tuotantotuki on ollut hieno avaus, ja mahtavaa että siitä on saatu useampivuotinen tukimuoto.”

Ohjaajan mukaan Cold Storagelle ei ole suunnitteilla jatko-osia. Freundlich kertoo kuitenkin työstävänsä tällä hetkellä useampaa tanssielokuvaa. Yksi näistä on kokopitkä dokumentti koreografi Tero Saarisesta.

“Elokuva tulee olemaan poeettisempi ja visuaalisempi tulkinta dokumentista. Siinä tanssi ja kuva puhuu perinteistä dokumenttia enemmän”, sanoo Freundlich.

Keväällä 2017 Cold Storage esitetään Fargo Film Festivaleilla 21.–25.3.2017 New Yorkissa Yhdysvalloissa ja Favourites Film Festivaleilla 24.–28.5.2017 Bremenissä Saksassa.

Cold Storage sai vuonna 2015 ensimmäisen Suomen Elokuvasäätiön, Ylen ja Loikka-tanssielokuvafestivaalin tuotantotuen. Elokuvan ensiesitys oli Loikka-festivaalilla huhtikuussa 2016.