Suomalainen tanssielokuva palkittu New Yorkissa

UUTISET JA TIEDOTTEET
1.9.2021

Pia Andellin ohjaama tanssielokuva Rekonstruktio on palkittu parhaana pohjoismaisena lyhytelokuvana New Yorkissa NIFF-elokuvafestivaalilla elokuun lopussa. Elokuvan kuvaaja Thomas Freundlich oli ehdolla parhaaksi kuvaajaksi.

Rekonstruktio / Jessica Piasecki ja Aarni Arjas

Rekonstruktio sijoittuu vuoteen 1982 ja kertoo nuorten illanvietosta. Tarina perustuu ohjaajan ja elokuvan koreografi Lassi Sairelan yhteiseen muistoon ja tositapahtumiin turkulaisen lukioluokan iltajuhlista. Päärooleissa heitä esittävät tanssijat Jessica Piasecki ja Aarni Arjas. Elokuvassa nähdään myös Kaari Martin ja Marc Gassot.

Pia Andell on ohjannut elokuvia vuodesta 1992. Hänen aiempia töitään ovat mm. palkittu lyhytelokuva Matchen ja Sara Hildénistä kertova dokumentti Mesenaatti.

Rekonstruktio kuvattiin juuri ennen koronaa ja se julkaistiin Tampereen elokuvajuhlilla maaliskuussa 2021. Elokuva esitettiin kotimaassa Espoon Cinéssä elokuussa 2021 ja on Rakkautta ja anarkiaa -festivaalin ohjelmistossa syyskuussa. Rekonstruktio on nähtävillä myös YLE Areenassa.

Elokuvan on tuottanut Aino Halonen / Of Course My Films Oy.

Nordic International Film Festival on suurin pohjoismainen elokuvafestivaali Euroopan ulkopuolella ja se järjestettiin tänä vuonna seitsemännen kerran. Festivaalin isäntänä toimi muusikko Rebstar.

Juttua päivitetty 17.9.2021: lisätty linkki Yle Areenaan.