Suomalainen tanssielokuva voitti Ranskassa

UUTISET JA TIEDOTTEET
15.11.2016

Thomas Freundlichin ja Valtteri Raekallion elokuva Cold Storage palkittiin Brestin lyhytelokuvajuhlilla.

cold_storage_poster_800

Cold Storage on voittanut Brestin lyhytelokuvafestivaalin OVNI-kilpailusarjan. Sarjaan kootaan yllättäviä, uutta luovia elokuvia, jotka koettelevat taiteenlajin rajoja ja hyödyntävät lyhytelokuvan ominaisuuksia oivaltavalla tavalla. Sarjassa kilpaili seitsemän elokuvaa eri puolilta Eurooppaa.

Elokuvalle myönnettiin Shorts TV Prize -palkinto, ja kansainvälinen lyhytelokuviin keskittynyt Shorts TV -kanava ostaa elokuvan ohjelmistoonsa.

31. Brest European Short Film Festival järjestettiin 8.-13.11.2016. Festivaalin ohjelmistossa nähtiin noin 200 eurooppalaista lyhytelokuvaa, jotka valikoituivat yli 2000 hakijan joukosta. Tapahtuman koko ohjelmisto on nähtävissä osoitteessa www.filmcourt.fr.

Cold Storage -elokuvassa yksinäinen pilkkijä löytää jään alta esihistoriallisen jäämiehen ja sulattaa tästä itselleen kaverin. 9-minuuttisen elokuvan tarina kerrotaan liikkeen ja tanssin keinoin ilman dialogia. Elokuvan on ohjannut ja kuvannut Thomas Freundlich ja koreografiasta vastaa Valtteri Raekallio. Esiintyjinä nähdään Raekallio ja Eero Vesterinen. Elokuvan musiikin on säveltänyt Kimmo Pohjonen ja leikkauksesta vastaa Jukka Nykänen. Elokuvan on tuottanut Lumikinos Production Oy.

Cold Storage sai vuonna 2015 ensimmäisen Suomen Elokuvasäätiön, Ylen ja Loikka-tanssielokuvafestivaalin tuotantotuen. Elokuvan ensiesitys oli Loikka-festivaalilla huhtikuussa 2016, ja se on valittu yli 10 elokuvafestivaalin ohjelmistoon ympäri maailmaa. Heinäkuussa 2016 elokuva voitti myös lehdistön erikoismaininnan Festival du film insolite -tapahtumassa Ranskassa.